Categories
Diverse/Various Family Felicia Peter Vivi

National day of Sweden and The Queen’s birthday Parade

Den 6 juni hade vi bjudit in de andra svenska familjerna för att fira Nationaldagen tillsammans. Hela dagen var fantastiskt fin och varm och vi förberedde för att kunna sitta ut och äta men det var riktigt svenskt sommarväder och när vi druckit fördrink på baksidan var det bara att flytta in och äta inne.

Jag hade bland annat gjort krämig laxsallad, Janssons frestelse och köttbullar och till efterrätt jordgubbstårta. Vi hade en mycket trevlig kväll.

På lördagen så hade vi biljetter till repetitionen av The Queen’s Parade, den skulle gå av stapels inne i London på Field Marshal Earl Roberts. Eftersom vädret som lovades inte såg så roligt ut hade vi tagit på oss regnjackor och även tagit med paraply. Precis lagom till att allt började så öppnade himlen sig och inte så lite heller. Det regnade så mycket att det så småningom började bli blött även under regnkläderna. Folk tog upp paraplyer så man såg inte allt för bra, men det regnade inte hela tiden utan bara vid 2 tillfällen fast då regnade det rejält istället.

Det var kul att ha sett det och givetvis så kom solen fram direkt när allt var slut.

….

June 6 we had invited the other swedish families to celebrate the National day of Sweden. The whole day was sunny and warm and we prepared to sit outside and eat but it was real Swedish summer weather and by the time we had finished our drinks we just had to move inside and eat there as it was too cold to eat outside.

I had made among other things creamy salmon salad, Jansson’s temptation and meatballs and for dessert strawberry sponge cake. We had a really nice evening.

We had tickets for one of the rehearsals for the Queen’s parade, it was in London at the Field Marshal Earl Roberts. As the promised weather didn’t look much fun we put on raincoats and also brought umbrellas. Just as it started the sky opened its taps and it was raining heavily. It rained so much that it eventually got wet inside the raincoat. People brought out their umbrellas so it wasn’t very easy to see during the rain, but it didn’t rain all the time.

It was nice to attend and of course the sun came out as soon as everything was over.