Categories
Diverse/Various

A rainy Tuesday

Jag kom aldrig iväg igår för att registrera oss på vårdcentralen så idag fick jag ge mig iväg i ösregnet. Det gick så där, hade med mig alla papper som de sagt till mig att jag skulle ha (trodde jag i alla fall) men det räckte inte. Peter står på avtalet så det var givetvis inte bevis på att jag bor här… Nu hoppas jag att jag vi i början på nästa vecka får hem kontoutdrag från banken med mitt namn på så att vi kan skriva in oss.

Var lite sur när jag kom hem för idag har det varit kallt och ruggigt då det regnat hela dagen, och jag frös innan jag gav mig av och det blev inte bättre av att jag behövde gå ut. Helt otroligt att ett land som faktiskt har kallt och fuktigt inte har bättre hus. De verkar inte byggda för vind, fukt och kyla vilket de ju har här också. Tur är att vi har hittat inställningen hur man har värme hela dagen, och inte bara vissa timmar på dagen.

Nu ska jag laga lite Spaghetti Carbonara till Felicia och mig innan vi håller kväll.

—–

I never got to register us at the Health Center yesterday so today I had to go out in the rain. It didn’t go that well, I brought all the papers with me as I was told to bring (at least I thought so) but it wasn’t enough. Peter is on the lease which of course is no proof of me living here… Now I’m hoping that I will get a bank statement next week with my name on it so I can register.

Was a little grumpy coming home as it has been cold and rainy the entire day and I was freezing before leaving the house and that wasn’t getting less going out. It’s really amazing that a country where it is cold and rainy has better houses. They don’t seem to be built to keep the wind, moist and cold out and they have it here to. I’m glad that we found the setting that gives us heat during the entire day and not only for certain hours during the day.

Now I will cook some Spaghetti Carbonara for Felicia and me before we call it a night.