Categories
Diverse/Various Family Felicia

Skoluniform / Schooluniform

Idag fick vi nycklarna till vårt hus – ett kallt och tomt hus. Vi packade ur lite saker som åkt med bilen över och sen fick vi handlat lite frukost till onsdagsmorgon. Då är det slut på hotellfrukostar!

Vi fick även fixat byxor till Felicias skoluniform då det lär bli kallt med bara kavaj och skjorta, kjol vägrar hon och jag har viss förståelse. Vi var också och handlade skor till detta, inga skor som kommer att användas utanför skolan antar jag.

Den som säger att skoluniform är bra för att då slipper föräldrarna att köpa dyra kläder har inget bra argument. Vi har bara ett barn och det är mycket pengar vi är uppe i nu. Dessutom så har skolorna runt Northwood och i Northwood olika färger och modeller vilket gör att de inte bara är att gå in och handla. Jag har innan tyckt att det var bra med skoluniform men är lite kluven nu. När vi var hos handlaren så var det en mamma som behövde en idrottströja och han hade bara några stycken. Hon köpte en som hon hoppades skulle passa för att flickan inte skulle få kvarsittning för att hon inte hade rätt kläder.

Någon annan förklarade att det var bra med uniform för då var det ingen skillnad mellan klasser i samhället men jag vet inte. De som hela tiden har nya fina och de som alltid får köpa begagnat? Vi kommer nog att förstå detta bättre sen.

—————–

Today we got the keys for the house – a cold and empty house. We unpacked the things from the car and also went grocery shopping for Wednesday morning’s breakfast. Now the luxury hotel breakfasts are soon just a memory.

We also got some pants for Felicia’s school uniform as its going to be cold just using the jacket and blouse, skirt she’s refusing. Some shoes were also bought and I guess they won’t be used outside the school.

For those who argue that school uniforms are perfect so that parents don’t have to spend so much money on clothes don’t have much of an argue. We just have one child and we have been spending quite some money. The schools in and around Northwood have different colors and cuts which means you can’t just walk in to any store. I liked the idea of school uniform before but am not so sure any more.

Today we overheard a mother who bought a PE shirt for the daughter and hoping it would fit as the dealer just had a few, because if the students don’t wear the correct uniform they will get detention. Hopefully we will get how this works soon.