Categories
Diverse/Various

St Albans

Gårdagen var en heldag med några av de andra svenska fruarna, alla kunde inte vara med av olika anledningar. Men vi skulle iväg tillsammans med Maria som åker hem till helgen och hon ville gärna åka till St Albans.

Är så glad att jag kunde hänga med då det verkligen var en liten pärla som jag kommer att återvända till. St Albans är en gammal medeltids stad som en gång var väldigt viktig men idag är mest en förort till London. Katedralen som ligger där är fantastiskt fin från utsidan (vi var aldrig inne) och staden har charmen av en småstad.

Vi parkerade uppe i stan och vandrade ner genom parken som hör till katedralen, solen sken och en sommardag hade det varit ännu mer fantastiskt. I slutet av parken kom vi fram till The Waffle Housesom ligger i en vattenkvarn från 1500-talet som fortfarande fungerar. Där åt vi våfflor, jag valde en med pekannötter, kola/knäcksås och vaniljglass, Cecilia var den enda som tog en mer matig variant som också såg fantastisk god ut. Vi satt där och pratade en bra stund innan vi började vandra sakta upp mot centrum igen.

Vi gick förbi fantastiskt fina gatuhus som var typiskt engelska och man kunde se att man försökt att bibehålla karaktären även om husen inte var så gamla som från 1500-1600-talet.

När vi gått runt en stund och tittat på husen bestämde vi oss för att gå till en pub och ta något litet att äta då vi var hungriga igen. Första puben serverade inte mat på måndagar, andra puben hade precis stängt köket som inte öppnade igen förrän på kvällen så till slut hamnade vi på ett café som serverade mat så att vi fick i oss lite innan det var dags att vända hem.

Felicia fick stanna hemma från skolan igår då hon var genomförkyld. Det flög på henne i fredags och blev bara värre för att igår eftermiddag bli lite bättre. Idag är hon tillbaka i skolan och vi hoppas att hennes förkylning försvinner.

Idag ska jag se till att äntligen få oss inskrivna på vårdcentralen. Idag ringde nämligen skolsköterskan också och ville veta en massa saker. Så nu måste jag ta tag i det.

Yesterday was a full day together with some of the other Swedish wives, not everyone could join due to different reasons. But we were taking Maria out before she’s leaving on Saturday and she wanted to go to St Albans.

I’m so glad I could go with them as this was a real gem and I will return. St Albans is an old mediaeval town just outside London which once was an important town but today is a suburb of London. The cathedral there was fantastic from the outside (we didn’t go inside) and the town has the charm of a small town.

We parked in the city center and walked through the park that belongs to the cathedral, the sun was shining and on a sunny summer day it would have been even more fantastic. At the end of the park we reached The Waffle House which is situated in an old watermill from the 16th century and still is working. There we had waffles, I ate a Pecan Nut Waffle with Butterscotch Sauce and ice cream, Cecilia was the only one to take a more savory waffle which also looked really good. We sat there talking for quite a while before we slowly walked towards the city center again.

We were passing fantastic terraced houses which is typical British and even if they weren’t medieval they had kept the character.

After we have walked around for a while we decided to go to a pub for something small to eat as we were hungry again. The first pub didn’t serve food on Mondays, the second had just closed the kitchen and would open it again until evening so we ended up at a café that served food so we could have some before heading home again.

Felicia had to stay home from school yesterday as she had a bad cold and was really tired. She is now a little better and is back in school today.

Today I have to go to the Health Center so get us registered, I have now filled in all the forms and hope I have all the copies to go with it.