Categories
Diverse/Various Family

A windy Saturday without waffles

Peter kom hem sent i fredags efter en del förseningar i Stockholm pga av snön.

På lördagen så bestämde vi att vi skulle ta bilen och köra en runda, vi körde mot Watford som ligger nordväst om oss. När vi var på väg bestämde vi att vi skulle köra till St Albans eftersom jag tyckte att det var så fint där. Sen ville Felicia även äta våfflor.

Vi kom upp till St Albans och parkerade bilen och började gå, alla tyckte att det var lite mer blåsigt än hemma men inte så farligt. Eftersom det var lördag hade de torgmarknad och det var massor av folk. Vi gick vidare ner mot katedralen för att ta en promenad genom parken ner till The waffle house. Parken är egentligen ingen park i den bemärkelsen att det är en massa träd, det är lite men annars är det mest ett stort grönområde med stigar på. Detta innebar att det blåste betydlig mer där och vi bestämde att vi inte skulle gå ner för det var för kallt. Dessutom skulle vi ju behöva gå tillbaka också. Vissa av oss var inte heller klädda för denna blåst (säger inte mer än att det var en kortare person)!!!

När vi kom ner till våffelstället så var det låååång kö och säkert 20 minuters väntetid för att få ett bord. Vi bestämde oss för att återvända en annan dag när vädret är bättre, eller mindre blåsigt och varmare i alla fall då solen faktiskt var framme igår.

På vägen tillbaka mot Northwood så körde vi förbi en pub som såg himla mysig ut på utsidan. Vi stannade och gick in och det var kanon. Puben var gammal, genuin och fantastisk mat. Där stannar vi gärna fler gånger om vi har vägarna förbi.

Lördagskvällen tittade vi på Melodifestivalen via datorn, gällde att man inte hade mobilen uppe samtidigt för vi låg lite efter, haha!

——

Peter arrived home late on Friday due to a lot of snow in Stockholm.

Saturday we decided to go for a drive and see a little of the surrounding here, we headed towards Watford which is northwest of Northwood. During the driving we decided to drive up to St Albans as I found it so nice there. Felicia also wanted to eat waffles.

We arrived in St Albans and had the car parked and started to walk, we all thought it was a bit more windy than at home but not too bad. As it was Saturday they had market in the town center and it was a lot of people. We continued down to the cathedral to take a walk through the park down to The Waffle House. As there is very little trees in the park it was blowing really much and it made it to cold. Also we had to walk back to the car as well. Someone wasn’t really dressed for this wind either (won’t say who only that it was a shorter person)!!!

When we came to the waffle house the queuing was looong and about 20 minutes wait to get a table. We decided to go there some other time when its less wind and warmer.

On our way back to Northwood we passed a pub that looked really nice from the outside and we stopped there. The pub was old, genuine and the food was really nice. We will absolutely stop there again when passing.