Categories
Diverse/Various

Flooding & Detour

Jaha, då har helgen passerat och det har gått fort. Peter cyklade iväg i morse och handlade färska frallor till oss samtidigt som han köpte tidningen.

Idag skulle Peter och jag till IKEA för att köpa rullgardiner och lagerhyllor. Innan vi åkte skulle vi mäta i förrådet där varmvattenberedaren står, när Peter flyttar på foten konstaterar han att han är blöt om foten… Då såg vi att de låder med sängkläder och handdukar som stod längst ner var blöta en bit upp. Ut med allt och konstatera att det enda som inte behöver tvättas upp är lådan som stod överst. Vi har inte kunnat packa upp sängkläder och handdukar för vi har inte haft någonstans att lägga dem vilket var tur för annars hade vi nog inte gått in. Mellan dörren och varmvattenberedaren är det cirka 70 cm så jag har bara behövt öppna dörren och gräva i lådorna efter det jag behövt. Hade vi köpt lagerhyllan förra gången hade vi nog inte upptäckt det idag heller då vi inte behöver gå in där för att nå sakerna.

Vi kom i alla fall iväg till IKEA och fick tag i det vi skulle. När vi skulle hem fick vi en annan rutt på GPSen än på vägen dit, vi såg att den skulle gå över Watford men tyckte att det gjorde inget då det skulle vara motorväg. När vi kom till Watford var givetvis vägen avstängd pga översvämning, den vi fick köra igenom på lördagen. Det var lätt trafikkaos och vi bestämde oss för att ta en annan väg hem, haha! Det gick sådär, för vi kom helt tokigt på det och GPSen tjatade om att vi skulle vända. Nåja, hem kom vi i alla fall.

Peter och Felicia åkte till gymmet för att träna och jag stannade hemma, vaknade med ont i ryggen och det blev inte bättre av att trängas med folk på IKEA. Har nog också fått Felicias förkylning då jag känner att jag har något i luftrören, eller så är det allergi.

Snart börjar Super Bowl och det är amerikansk fotboll som gäller ikväll för Peter.

—-

Well then the weekend has passed and it went quickly this time. Peter went to buy fresh bread for breakfast when he had to pick up the newspaper.

Peter and I was going to IKEA today to buy blinds and storage units. Before we went we had to measure the boiler storage where we are going to have them, when Peter says that his foot is wet… We then noticed that all the boxes with the bed linens and towels that was on the floor were wet. We had to take everything out to check what had to be washed or not, it was only the one box on the top we didn’t have to wash. We kept the linens and towels in the boxes as we didn’t have anywhere to put it which was good otherwise we wouldn’t have entered the room. It’s very small, only about 27-28 inches deep and about 39 inches wide. So therefore I didn’t have to enter the room to get the things out of there. Had we bought the storage units last time we wouldn’t have noticed it today either.

Anyway we got to IKEA and got what we needed. Going home we got another rout on the GPS than going there, we saw it was over Watford but as it was highway it was OK. Once we came to Watford the quickest way home was closed due to flooding. We had to go through that one yesterday going home. There was a slight traffic chaos and we decided to take the other road home. It didn’t go to well though as we got lost and the GPS continuously told us to make a U-turn as soon as possible. We got home eventually at least!

Peter and Felicia went to the gym at the base and I stayed home, I woke up this morning with back pain and that didn’t get better when walking at IKEA. I guess I have got some of Felicia’s flue as well as I feel something in my bronchus, or it can also be some allergy.

Soon it’s Super Bowl and Peter has placed himself in the sofa.