Categories
Diverse/Various

No water

Matvarorna kom 23:25 så nästa gång ska jag vara lite mer noga och titta vad jag klickar på =) Fast det var smidigt, det knackar på dörren och utanför står leveranskillen med våra varor och erbjuder sig att bära in dem till mig. Sen fick jag själv ta hand om uppackningen men det får jag ju ändå.

Lördagen skulle åter gå i fixandets tecken då vi snart får våra första gäster, på eftermiddagen skulle vi då åka till Watford för att fixa lite ärenden samt att jag lovat Felicia att åka till shopping centrat för att strosa runt. Precis innan vi skulle åka skulle jag bara snabbt upp och borsta tänderna och gå på toa. Spolar och tänker inte på att det inte fyller på, men när jag ska tvätta händerna så inser jag att det inte kommer något kallvatten. Kallar på Peter som först inte tror mig, varmvatten har vi och vi har vatten i dusch och det andra badrummet. I alla fall en liten stund för helt plötsligt tar vattnet slut!!!

Vi kollar även nere och där är det bara köket som har kallvatten, Peter börjar felsöka och jag försöker komma ihåg vart hantverkarna varit dagen innan för att se om de stängt av något som de inte satt igång igen. Till slut måste vi ringa mäklaren för vatten behöver vi liksom. Hon får tag i rörmokaren som lovar att komma ett par timmar senare (vid 18) men han tycker också det verkar konstigt.

Jag och Felicia åker själv till Watford eftersom jag lovat henne men Peter får snällt stanna hemma eftersom någon behöver ju vara här när hantverkarna kommer.

Efter över en timmes felsökning så hittar de felet. Vi trodde ju alla det blivit fel vid inkopplingen av varmvattentanken men så var det alltså inte. Vi har på vinden 2 stora vattentankar för att få tryck i duscharna (märks dock inte) och där hade flötet hängt sig i lägget att vattentankarna var fulla med vatten. De var alltså inte det för vi hade lyckats att tömma dem under fredag och lördag. Det tog sin lilla tid att fixa till problemet och 20:30 lämnade de oss.

Jag hoppades att det också skulle lösa vårt problem med att vi har så dåligt tryck i duscharna men det gjorde det inte =(

På söndagen fick så Peter och jag åka iväg och handla det som vi inte fixat på lördagen. Vi handlade 2 extra stolar på IKEA och de är trärena så vi behövde färg samt något för avkalka toan där uppe som knappt spolar. På burken med avkalkningsmedel stod att det var farligt, giftigt och väldigt effektivt samt skulle räcka till 5 gånger. Jag har nu använt hela flaskan men inte är det någon skillnad. Vi får fortfarande spola med extra hjälp av en vattenflaska – vi bor i England inte u-land även om det låter så.

Jag har nu 1 låda kvar i huset att packa upp även om jag inte vet vart jag ska ha det men det får lösa sig denna vecka för sen har vi besök.

Igår kväll så gick vi på gymmet allihop och tränade, Felicia och jag spelade även lite squash vilken inte var igår jag spelade senast. Lustig att man kommer ihåg sådant som vissa regler även om jag inte spelat squash sen vi bodde i Nairobi 1989. Kul hade vi i alla fall, vi avslutade sen med att spela lite fotboll! Vi var alla vrålhungriga och istället för att åka hem och laga mat så åkte vi till Northwood Piazza som är en annan italiensk restaurang här, Peter och jag valde laxpasta som var fantastisk god och Felicia varierade sig och tog en pizza med parmaskinka, mozzarellaost och parmesan.

—–

The groceries came at 11.25 and next time I will check properly what time I choose =) But it is nice to have it delivered to the door. The delivery guy knocks on the door and even offers to help to put it in the kitchen. Then I had to unpack myself but that I have to do myself normally anyway.

Saturday was going to be used to get the last things in order as our first guests are coming next week. I had promised Felicia that we were going to the shopping mall when we had to run some errands in Watford anyway. Just before leaving I went to the bathroom upstairs to brush my teeth. I realize that there is no cold water coming and calls for Peter who doesn’t believe me, we have water in the bathtub and the second bathroom. For a while at least because all of a sudden we have no water at all!!!

We check downstairs and its only water in the kitchen, Peter is starting to look to solve the problem and I’m trying to remember were the workers were the day before. Everything to try to see if they have forgotten to put something on again. Finally we have to call the estate agent as we need water. She gets hold of the plumber who promise to come a couple of hours later (around 6) but even he thinks it’s strange.

I and Felicia goes to Watford ourselves as I have promised her but Peter has to stay home as someone has to be here when the plumber comes.

After an hour of looking the find the problem. We thought there had been some mistake when they put in the new hot water tank but it wasn’t. Up at the attic we have 2 huge water tanks to get pressure in the showers (which we haven’t noticed) and the float there had got stuck indicating that the tanks were full of water. We had emptied them during Friday evening and Saturday day. It took its time to get fixed but at 8:30 pm it was fixed.

I was hoping that this would also solve the problems with our showers and no pressure in them but it didn’t =(

On Sunday we had to run the errands in Watford, we had to buy paint for the chairs we bought at IKEA and some descale for the toilets upstairs. They hardly flush so I needed some good stuff, on the bottle we found it said that it was effective, dangerous and could be used 5 times. I used the entire bottle and it didn’t do any difference – we still has to flush extra with a bottle of water (we are living in England 2014 and not in a developing country even if it sound like that).

I have one more box inside the house that I have to unpack even if I don’t know where to put it.

Yesterday we all went to the gym, Felicia and I also played some squash which was ages ago. Funny who one can remember things like some of the rules even if I haven’t played since I lived in Nairobi in 1989. It was fun though and we even played some soccer. As we were really hungry we went to Northwood Piazza and had some Italian food. Peter and I had Linguine with salmon and Felicia had a pizza with Parma ham, buffalo mozzarella and parmesan.