Categories
Diverse/Various Northwood

Watertanks & online orders

Idag har 3 hantverkare varit här och bytt ut vår läckande vattentank. De kom på förmiddagen och det fick börja med att tömma tanken som är på övervåningen. De kopplade på en slang och drog den genom hela huset, ner och ut på baksidan. Vet inte så mycket om att byta vattentankar men det verkade lite risky, tänk om den läckt då hade vi haft en blöt heltäckningsmatta.

Eftersom det var en slang som skulle ligga på tömning hela dagen blev det kallt, ovanpå det stängde de av värmen och vattnet. Vattnet förstår jag men inte värmen men det var nog någon mening med det också. Jag höll igång och fick uppackat 2 lådor som stått på kontoret, allt för att inte frysa. Till slut så gick det inte mer och jag fick ta på mig en filt, sen två och ändå var frostskadorna nära. Det går fort att kyla ut ett hus, speciellt om isolering i väggarna är nästintill obefintlig.

När de fått loss tanken skulle denna tas med härifrån, vart lägger man en gammal trasig vattentank? Jo i baksätet för rörmokaren hade bara en vanlig bil så i bagaget fick den inte plats.

Igår beställde jag mat på nätet för hemleverans, anledningen var att de hade några saker som jag inte hittat i min butik. Det står på butikens hemsida att de ska ha det men jag antar att just min butik inte har det. Jag klickade i alla varor jag skulle ha och skulle checka ut. Jag fick ange vilken tid jag ville ha leverans och sen betala.

Idag satt jag här hemma och väntade på varorna och började bli irriterad för att de var över en timme sena, tiden var mellan 10:30-11:30 och nu var klockan nästan 13. Gick in på datorn och kollade min order och ser då att jag har klickat i 10:30-11:30 PM vilket jag missade. Fanns liksom inte i min värld att man kunde få varor så sent, så nu sitter jag här och väntar… Nästa gång ska jag välja 10:30 AM.

3 workers have been here today to exchange our leaking water tank. They arrived in the morning and started to empty the tank that’s upstairs. They hooked on a hose to the tank and pulled it through the entire house, downstairs and out. I don’t know much about changing water tanks but it seems a bit risky to have the hose running through the house, what if it had started to leak – then we would have a wet carpet.

As it was a hose through the door it couldn’t close, on top of that they turned off the heat and water. The water I get but the heat – guess it was some purpose with it. I kept going and had another 2 boxes unpacked just to keep me warm. Eventually I couldn’t do it anymore and had to take cover under a blanket, then two blankets and I was still freezing. You can quickly cool down a house, especially when there is very little isolation in the walls.

Yesterday I ordered my groceries online, the reason was that they had things I can’t find in the store. They have it online but maybe my store is too small to have everything. I ordered everything I needed and went to checkout, I chose time for delivery and paid.

Today I was waiting for the things and it was more than an hour late, it was supposed to be delivered between 10:30-11:30 and the time was almost 1 o’clock. Checked my order and realized that I had chosen 10:30 PM, couldn’t even dream of them deliver that late. Next time I make sure I choose AMinstead so I don’t have to sit and wait…