Categories
Diverse/Various Family

A long bus journey and football

Peter hade fått tag i biljetter till fotbollsmatchen mellan Queen Park Rangers och ett annat lag (minns inte vilket). QPR spelar inte i Premier League men de biljetterna har vi inte lust att betala, vi betalade för dessa 3 biljetterna £3,50 totalt medan en biljett till dagens match mellan Manchester United-Liverpool kostar från £172/biljett – lite skillnad.

Det var nästan fullsatt vilket innebär att det var nästan 18000 åskådare och vi hamnade mellan hemmasupportrarna och bortalagets supportrar. Det var ett himla liv och många av de som stod bakom oss tittade nog inte så mycket på matchen utan hade fullt upp med att skrika fula ord till motståndarnas supportrar. De var dock iakttagna för nedanför oss stod flest ordningsvakter. Men det var öronbedövande när hemmalaget gjorde mål i alla fall för då blev det liv i luckan på alla.

Tyvärr missade vi delar av första halvlek då det tog något längre tid att ta sig dit än vanligt. Vi skulle ta tunnelbanan och när vi kom dit så gick det inga tåg mellan Northwood och Wembley Park, men ersättningsbussar. Vi hoppade glatt på dessa men ångrade oss snart, då det var mycket trafik och stekande sol. Vi satt på övervåningen i bussen vilket ger en bra översikt och man får verkligen se det man åker förbi, men då vi körde extremt långsamt pga trafiken så blev det ganska varmt att ha solen stekande på. Eftersom det i vanliga fall bara tar 20 minuter till Wembley Park så kan man säga att vår tidsplan sprack när det tog mer än en timme igår. När vi kom till Wembley Park så skulle vi på tåget in till Baker Street för att sen byta till nästa tåg. Nåja vi kom fram till slut även om resan tog totalt 2 timmar istället för knappt en timme.

Idag blir det läxor för Felicias del (svenskan tar otroligt mycket tid) innan vi ska iväg och träna ikväll. Peter åker till golfbanan och jag ska ta tag i tvätten.

—-

Peter had got tickets for the game between Queen Park Rangers and another team (can’t remember which). QPR don’t play in Premier League anymore but we don’t want to pay those prices either for the tickets. We paid for 3 tickets yesterday £3,50 total compared to the prices for today’s game between Manchester United-Liverpool which starts at £172 per ticket – a little difference.

The stadium was almost full and that means it was almost 18000 supporters and we were seated between the QPR supporters and the other team’s supporters. It was loud and many of those behind us didn’t watch the game, they were just busy with yelling dirty words to the other team’s supporters. They were watched as beneath us there were a lot of security watching them. But when the QPR scored the volume were intense and everyone were cheering.

Unfortunately we missed some of the first half as it took longer to get there than normally. We were going to take the tube and getting to Northwood station we learned that there were no trains between Northwood and Wembley Park, but replacement buses. We entered the bus and would soon regret it as the traffic were heavy and the sun burning. We were on the top floor which gives you a fantastic view of where you are going, but as we were going really slowly due to heavy traffic and the sun burning it was hot. Normally it take just 20 minutes to go to Wembley Park therefor our time plan didn’t work when it took more than an hour yesterday. When arriving at Wembley Park we had to get on the train to Baker Street to change for another line. Well we got there eventually even if the trip took almost 2 hours instead of 1.

Today Felicia will have to do homework (this Swedish course takes a lot of time) before we are going to the gym later on. Peter just left for the golf course and I will take care of the laundry.