Categories
Family Northwood

Golf, school work & training

Söndagen var en lugn dag då alla höll på med sitt, fast jag minns inte riktigt vad jag gjorde = antagligen inget viktigt. Felicia arbetade med sin svenska, deras uppgift vara att skriva en faktatext om gatubarn. De andra eleverna läste boken Alex Dogboy av Monika Zak i höstas och nu skulle de skriva en faktatext med en klargörande om hur de använt sig av källor och källkritik. Hon fick ju börja med att läsa boken även om det egentligen inte behövdes för uppgiften men underlättade. Tyckte att det var ett bra sätt att knyta ihop 2 arbetsområden i ett tredje.

Peter åkte iväg och spelade lite golf, eller han var nog egentligen bara på driving rangen men det räknas väl också som golf, eller? Han ska försöka att börja spela golf igen, i alla fall under tiden vi är här. Kanske kan han hinna med det hemma sen också beroende på hur hans arbetssituation kommer att se ut.

Förmiddagen gick dessutom åt att läsa tidningarna, The Independent och The Sunday Times, vilka är var för sig en tjockare än BLT är under en hel vecka. Men där slutar jämförelsen för BLT behöver mer än vecka på sig för att få med lika många intressanta artiklar som en av tidningarna.

På kvällen åkte hela familjen (de som bor i London då) till gymmet på basen för att träna. Vi brukar vara där ca 2 timmar på söndagarna, nästan ingen där, och Felicia och jag brukar avsluta med att spela squash vilket vi börjar bli bättre och bättre på.

Idag var ingen bra dag, har mått illa, varit yr och känt det som om det spände i bihålorna. Imorgon är jag dock frisk igen har jag bestämt.

It was a quiet day yesterday where everyone were doing their own thing, but I can’t remember what I did = probably nothing important. Felicia was doing her work in Swedish about street children, she had to read the book Alex Dogboy by Monika Zak first. The book is based on a boy the author met in Honduras when she did her research. The others studying Swedish like Felicia read it in fall and earlier this semester they were working with list of references and criticism of sources and this was a great way to combine in a third area.

Peter was playing golf, or at least he was at the driving range which must count as playing golf, isn’t it? He will try to take up his golf playing again, at least while we are here. Maybe his work will make it possible to keep it up back home when returning to Sweden.

The morning was used to read through The Independent and The Sunday Times which each is as thick as a week of our local newspaper back home is in a week. But our local paper need more than one week to come up with the amount of articles and news one these papers have in one day.

In the evening the whole family (at least those living in London) went to the gym on base. We normally spent 2 hours on Sundays, almost nobody there, and Felicia and I always finish by playing squash which is starting to go better and better.

Today I didn’t have a good day, feeling nauseas, dizzy and a sinus pressure. Tomorrow I have decided I will feel better though.