Categories
Diverse/Various Family

Greenwich Day

Idag tog vi tunnelbanan till North Greenwich där vi sedan tog bussen till Greenwich Pier. Vi såg Cutty Sark från utsidan innan vi gick vidare mot parken och observatoriet. Vi gick igenom Royal Naval College och vandrade sedan upp till observatoriet där det var fler än bara vi. Vi valde att inte gå in här heller då man såg var 0 meridianen var utan att behöva gå in. Vi gick sen vidare i parken för att titta på var man hittat spår från romare/kelter, en fin park och det var mycket liv och rörelse i den (inte bara turister).

Vi hade för omväxlingsskull tagit med oss kameran för att kunna fotografera, men det gick inte så bra. Peter kollade kameran innan vi åkte och plötsligt när jag tagit ett par kort dör kameran… Vi har inte haft den igång på länge men inte heller laddat den sen vi kom hit, klantigt. Fick bli kort med mobilen istället.

Vi gick och åt på Café Sol som var en mexikansk restaurang i närheten av Greenwich Market. Hade vi gått förbi där innan vi ätit hade det nog inte blivit mexikanskt idag. Maten på Café Sol var fantastisk god och jag kan tänka mig att gå tillbaka.

Greenwich Market var en blandning av konst, hantverk, mat och massa annat. En matstånden luktade fantastiskt och hade vi inte varit mätta hade vi nog handlat allt.

Vi tog bussen tillbaka North Greenwich där vi inte gick på tunnelbanan utan istället valde att åka Emirates Air Line som är en linbana över Themsen. Det var lång kö men det tog inte så lång tid innan vi kunde sätta oss i kabinen. Det var lite soldis men vi fick ändå en toppen utsikt på vägen över, linbanan är 1100 meter lång och högsta punkten är 90 meter ö.h. Vi hoppas på ännu bättre väder nästa gång.

När vi kommit över till Royal Docks hade de givetvis stängt tågstationen men vi hittade så småningom bussen som tog oss till Canning Town där vi kunde ta vidare in mot stan.

Vi valde att kliva av vid Westminster så att Peter fick se Big Ben som han aldrig har sett på riktigt. Vi passade då även på titta lite på London Eye, House of Parliament innan vi gick upp mot Trafalgar Square för att fortsätta hemåt.

Felicia sprang nästan hem från stationen då vi kom till Northwood 10 minuter innan Melodifestivalen skulle börja. Så snabbt har hon nog aldrig gått hem tidigare =)

Jag har lagt upp foton i vårt fotoalbum, har du inte tillgång till dem så hör av dig till mig.

—-

Today we took the tube to North Greenwich before taking the bus to Greenwich Pier. We saw Cutty Sark from the outside before we continued to Greenwich Park and the Royal Observatory. We went through the Royal Naval College and then wandered up to the observatory and it wasn’t only us there. We didn’t go inside as we could see the line from where we were. We then continued to walk in the park to see the Roman Heritage, it’s a lovely park and there were a lot of people (not only tourists).

We had brought the camera with us to be able to make photos, which didn’t go so well. Peter checked the camera before leaving home and when I’m taking photos it all of a sudden dies… We haven’t taken any photos for a long time but not charged it either since arriving in UK, not to smart. Well we had to take photos with our cell phones instead.

We went to Café Sol which is a Mexican restaurant close to the Greenwich Market. Had we been at the market before eating we probably wouldn’t have eaten Mexican today. The food at Café Sol was really nice and I for sure can go back.

Greenwich Market is a mix of art, craft, food and a lot of other things. The food stands smelled delicious and hadn’t we eaten before we would probably had bought everything.

We took the bus back to North Greenwich where we took the Emirates Air Lines instead of the tube, it is cable cars over the Thames. It was a long line but it didn’t take that long before we could enter the cabin. It was a little hazy but we had a terrific view crossing the Thames, the cable car is 1100 meter long and its highest point is 90 m over the see.

Once at the Royal Docks they had closed the station but we eventually found the bus to Canning Town where we could continue towards city.

We went off at Westminster so that Peter could see Big Ben in real which he had never seen before. We also saw House of Parliament before walking towards Trafalgar Square to go home.

I have put photos in our album, if you can’t access them let me know.