Categories
Diverse/Various

Borough Market

Idag skulle jag och Sissi åka till Borough Market, jag har inte varit där tidigare och såg fram emot det. Vi bestämde träff på Baker Street då vi behövde byta linje och där kunde vi båda byta.

Vi tog oss ner till London Bridge och när vi kom till marknaden så hade de precis öppnat så alla var inte uppackade än. Vi bestämde oss för att ta en kaffe på ett närliggande café så att alla skulle vara färdiga när vi började gå.

Marknaden har en massa små stånd med ost, korv, fisk, skinka, färdig mat, bröd, kakor, frukt och grönt bland annat. Det finns mat från olika hörn i världen och på många ställen kan man provsmaka innan man köper. Ja inte allt går att provsmaka men då hade man varit mätt bara genom att gå runt =)

Vi hittade German Deli som hade ett stånd där och köpte Landjäger. Då får Sissi ett samtal om att hennes son är sjuk så hon får bege sig hem. Jag valde att gå kvar en stund till, köper en Bretzel till Felicia och lite parmesan och beställer en varm macka när jag upptäcker att jag har flera missade samtal.

Ser att det är några okända nummer och 8 samtal från Felicia. Ringer henne och då har hon precis fått tag i Peter, hon har ramlat på handen på idrotten och behöver bli hämtad. Eftersom jag har ungefär en timme hem med tunnelbanan så var det bra att hon fått tag i Peter. Hennes hand är inte bruten utan det är nog en rejäl stukning men hon hade nog, med en linda, kunnat stanna i skolan.

…….

Today I and Sissi were going to Borough Market, I haven’t been there before and was looking forward to it. We decided to meet at Baker Street as we had to switch line and there both of us could do that.

We went to London Bridge and when we arrived at the market they had just opened and some were still unpacking. We decided to go to a nearby café and have a coffee so they would be finished when we were done.

The market has a lot of small stalls with fruit, vegetables, cheese, meat, fish, bread, cakes and ham just to mention some things. They have food from different countries and you can taste some of it and also buy ready-made meals there.

We found the German Deli who has a stall there and bought some Landjäger (sausage). Sissi then receives a phonecall that her son is not feeling well and she has to leave. I chose to stay a little longer, I buy a Pretzel for Felicia and some parmesan and when ordering a warm Panini I see that I have several missed calls.

Some of them are an unknown number and then 8 from Felicia. I call her to find out that she has given up on me and called her father. She fell in PE and hurt her hand and needs to be picked up. As I have about an hour to get home with the tube it was good that she got hold of Peter. Her hand is not broken and with a swaddle she could have stayed in school. But I guess they have other rules here.