Categories
Diverse/Various Family

Zumba, progress talk and waffles again…

Jaha, då har halva veckan gått och det är redan onsdag. I söndags och måndags hade vi riktigt brittiskt väder med regn och blåst. Men igår och idag har solen strålat.

Måndagskvällen var det en träff hos ett svenskt par med anledning av att det är International Evening den 29 maj. Detta evenemang går av stapeln varje år och varje land representeras och bjuder på lite specialiteter. Mia och Leif som varit här i snart 4 år har koll på vad som uppskattas och det är vi tacksamma för. Vi träffades för att det skulle bestämmas vem som skulle göra vad och när, dels ska man ju stå vid bordet och bjuda ut godsaker men sen ska det även säljas lotter till korgar från de olika länderna. Mia hade lagat god soppa men Felicia och jag fick smita iväg för vi skulle på Zumba.

Zumban är himla rolig om det inte vore för att instruktören ändrar från gång till gång. Jag tyckte att jag hade bra koll efter förra veckan, det hade jag inte denna vecka. Nu är det påsklov nästa vecka så då hinner jag glömma allt igen, hmpf.

Eftersom vissa skolor har lov redan denna vecka så hade vi bestämt att vi på engelskan skulle åka till St. Albans och äta våfflor. Vi blev bara tre stycken men det var trevligt och vi pratade länge innan vi gick en snabb runda på stan.

På eftermiddagen behövde jag vara hemma då jag har en fransk tjej som kommer hit på tisdagseftermiddagarna för att öva sig att prata engelska. Hon kan engelska (läsa, skriva, grammatik) men måste öva sig på att prata så att hon inte glömmer engelskan tills hon börjar i skolan till hösten. Har förstått på många att vi haft tur som fick in Felicia på skolan med en gång, många får vänta i flera månader om man inte kommer i början av läsåret.

Idag har jag varit hemma då jag har haft utvecklingssamtal med Emelie och hennes lärare via FaceTime. Det gick bra även om det är lite lättare när man träffas på riktigt.

—–

Well then it’s already Wednesday. Sunday and Monday we have had real British weather with rain and wind. But yesterday and today the sun has been shining.

Monday evening we were at a Swedish couple to plan the International Evening that will take place on May 29. It’s an early event and every country is represented and have some specialties from their country. Mia and Leif who has been here for almost 4 years now has everything under control and knows what it working and not, thank you. We met to decide who was doing what and when, it is both standing at the Swedish table and sell tickets for the lottery. Mia had made a wonderful soup, but Felicia had to leave because we had Zumba.

The Zumba is a lot of fun but the instructor changes the program from time to time. Last week I thought I knew it but this week I didn’t. Next week it is Easter holiday so until next time I will have forgotten everything, again…

As some of the schools already had this week of for Easter break we had decided to go to St Albans and have waffles instead of ordinary class. Now it was only 3 of us going but we had a great time, talking a few hours away and even had time to do some shopping.

In the afternoon I had to go home as I have a French girl coming for lessons on Tuesdays afternoons. She needs to practice talking English, the reading, writing and grammar is fine. But as she’s not in school she doesn’t get any practice in talking so that she is good at it when starting school in September. Have understood from many that we have been lucky who got Felicia into school so quickly and easily, a lot of other families have to wait for months if they don’t arrive at the beginning of the academic year.

Today I have been home as I had Progress talk with Emelie and her teacher, we did it with FaceTime. It is really nice to be able to do it like that instead of going to Sweden for less than an hour talk. It is easier when meeting in person but this works fine.