Categories
Diverse/Various Vivi

Guided pub-tours and new brakes

I torsdags var jag tillsammans med några av de andra NATO fruarna på guidad pubrunda i London. Vår guide har flera olika rundor och samtidigt som man får lite historia om puben nämner han lite historia om just den delen av London som den ligger i. Det finns runt 3500 pubar i London så det finns ju en del att välja på. En trevlig guide och vi hade mycket trevligt. Vi var 12-13 stycken men det var lagom för man hann prata med alla någon gång under kvällen.

Vi gick till 6 olika pubar och stannade ungefär 20 minuter på varje, näst sista puben var ganska så trångt och ingen ville ha något att dricka där så vi gick snabbt vidare till sista puben där guiden också lämnade oss. Att vara i London torsdag-söndag innebär att det är ganska så mycket mer människor än vad det är tidigare i veckan. Dessutom så går ju inte britterna hem utan verkar träffas på puben så vi hittade ingenstans att sitta men så småningom 2 stå-bord. Den turen vi tog heter ”The Strand and Goblet” och vi kommer nog att prova fler av hans turer.

På fredagen så var det städning och handling som stod på schemat då Felicia skulle ha med sig 3 klasskamrater hem för en filmkväll. Det är så kul att hon äntligen har fått kamrater utanför skolan också, det blir nog tråkigt i längden att bara umgås med sina föräldrar.

När jag körde och handlade så började bilen att låta en massa och det hade den gjort lite då och då tidigare men nu var det ordentligt. Hämtade Peter från jobb och sen letade vi verkstad då vi misstänkte bromsarna. Det var inte så att vi inte tyckte att bromsarna tog mer att de lät. Fick ingen tid men var välkomna tillbaka på lördagsförmiddag.

Så på förmiddagen på lördagen gav sig Peter iväg och lämnade in bilen. Vi har ju bestämt oss för att köra hem bilen i sommar och sälja den men hade ju hoppats på att den skulle liksom hålla hela vägen fram. Men verkstadskillen lät meddela att våra bromsar var helt slut och det fanns inget att göra mer än att byta dem. Nåja, vi kom nog billigt undan för vi har för oss att det är mycket dyrare hemma.

Medan Peter hade väntat på bilen hade han fixat lite ärenden men upptäckte när han kom hem att det var fel så han ville åka tillbaka och byta. Jag var snabb med att följa med och passade då på att tvinga med honom in i en klädesbutik.

Ska på bröllop i mitten av juni och behövde något att ha på mig som inte är helsvart eller vitt. Han var väl inte helt nöjd med detta arrangemang men fick liksom inga andra val.

Thursday I went on a guided pub tour in London with some of the NATO Wives. Our guide have several different tours and at the same time as you get some history about the pub you get some of London as well. There is about 3500 pubs in London so there are a few to choose from. The guide was very nice and we had a great time. We were about 12-13 people and it was a good number and made it possible to talk to everyone at some point during the night.

We went to 6 different pubs and stayed about 20 minutes at each, last pub was quite crowded and no one wanted anything to drink there so we headed to the last pub instead. As it was the last pub the guide left us there. To be in London Thursday-Sunday means it is a lot more people than earlier during the week. As well as it seemed the Brits don’t go home but meet in the pub instead, we therefore didn’t find a table to sit but 2 smaller standing tables. The tour we took is called The Strand and Goblet and I will certainly take more of his tours.

Friday meant cleaning and grocery shopping as Felicia was bringing home some school friends for a movie night. It is so nice that she has finally found friends who like to hang outside school as well, it is boring to just spend time with your parents.

When I drove to the store the car started to sound a lot and it has made some noise before but nos as bad. Picked Peter up from work and we went to find a garage that could look at it as we suspected it to be the brakes. We didn’t have the feeling the brakes not working more sounding strange. Didn’t get a appointment but was told to be back Saturday morning.

Peter went back to the workshop on Saturday morning to leave the car. We have decided to take the car back home this summer and sell it but was hoping for it to stay OK until then. The man at the garage told Peter that the brakes were finished and had to be replaced. Well, it was at least cheaper here than at home.

While Peter had waited for the car he had done some errands but realized back home it was wrong and had to be changed. He wanted to go back and I took the opportunity to go with him and then force him to go with me to a boutique.

I’m attending a wedding in mid-June and needed something to wear which is not all black or white. He wasn’t very happy going there but I didn’t give him any other options.