Categories
Diverse/Various Vivi

My busy week =)

Denna vecka har jag haft lite inbokat vilket har varit trevligt.

Måndagen hade spanjorskorna och portugisiskorna Coffee Morning på mässen och det var som vanligt trevligt. Efteråt gick vi och åt lunch på basen innan jag kom på att jag kanske skulle skynda mig eftersom jag skulle handla också. Vi skulle sen ha gäster på kvällen, Peter hade jobb-besök från Sverige och de skulle äta med oss. Alltid bättre då om man faktiskt har mat hemma så att man kan bjuda.

På tisdagen så vikarierade jag för Andrea på engelskan på basen och det gick nog bra. Det är ju helt klart inte som när man undervisar i skolan, dels så vet man inte hur många som kommer eller vem som kommer och sen är det så att prata är inte problemet för dessa kvinnor. Det där med pratiga elever är jag ju ganska van vid i och för sig. Det var sen sedvanlig soppa till lunch efteråt och vi satt och pratade ett tag.

På eftermiddagen kom min lilla franska tjej och denna gång så hade vi bara lektion i 1,5 timme vilket är helt OK för mig. Hon pratar mer och mer men det märks att jag undervisar i ett annat skolsystem än vad hon är van vid. Hon läser en bok och denna ska vi prata om när hon är här, jag sa att hon kunde göra lite stödord som hon kunde ta hjälp av när hon skulle berätta. Hon hade skrivit en text som hon läste innantill, det är ju inte riktigt min uppfattning om att prata med egna ord men vi kommer nog dit så småningom.

På onsdagen hade jag och Mia bestämt att vi skulle träffas för hon skulle visa mig en ”ny” mataffär. Jag handlade i den ibland i San Diego också men visste inte riktigt vart den låg och om det var samma stuck på affären. Det var exakt samma stuck på affärerna så det kändes nästa som att vara i San Diego igen. Eftersom vi inte kunde komma in innan 12 så passade vi på att äta lite lunch tillsammans eftersom ingen av oss hade ätit än, och då hittade jag lite nya ställen till.

På torsdagen hade jag bestämt att jag skulle in till ambassaden och rösta i EU-valet och frågade om det var någon av de andra svenskarna som skulle dit. Vi blev 3 stycken och efteråt blev det lunch på en turkisk restaurang i närheten. Vi hade en lång och trevlig lunch och när vi var klara så skulle jag springa några ärenden på stan. Linda ville inte hänga med utan åkte tillbaka till Northwood medan Cecilia hängde på. När jag var klar så gick vi och tog en kopp kaffe och när vi satt där och pratade ringde Mia och frågade om vi var kvar i stan, hon skulle titta på balklänning så vi hängde på. Helt plötsligt var klockan så mycket att vi fick äta en snabbmiddag på stan innan vi åkte hemåt igen.

…..

This week I have had a busy schedule, which is always nice.

Monday morning it was Coffee Morning at the Mess and it was the Spanish and Portuguese ladies hosting it. It was as always very nice and afterwards some of us went to have some lunch. We sat talking for a while until I realized that I needed to do some grocery shopping as we were having dinner guests. Peter had work visitors from Sweden and we had invited them over for dinner. It’s better and easier if you have something to serve then.

Tuesday I was substituting for Andrea and I think it went well. It’s not like teaching in school, you don’t know how many will be there or who will be there and then this ladies have no problem with talking. Talkative students I’m quite use to. Afterwards we went for soup and talked some more.

In the afternoon my little French girl came for her lesson, this time only for 1,5 hour which is OK for me. She talks more and more but sometimes there are misunderstandings which I believe is because of her being use to another school system. I guess it will be less and less the longer we do this.

Wednesday I and Mia were going to meet as she was going to show me a ‘new’ grocery store. I did some shopping in it in San Diego but wasn’t sure where it was situated and if it was the same as in the States. It was exactly the same as in San Diego and it almost felt like being back there. As we couldn’t get in before noon we had some lunch and then she showed me some more new places.

On Thursday I had decided to go to the embassy to vote for the EU election and asked if anyone of the other Swedes were going. We were 3 who went and afterwards we had lunch at a Turkish restaurant nearby. We had a long and nice lunch and when leaving I was going to run some errands in town. Linda didn’t want to join but Cecilia did. When I was done we went for a cup of coffee and when sitting there my phone rang and it was Mia asking if we were still in town. She was looking for a dress for the summer ball and we joined in. Suddenly the time was late and we had a quick dinner before going home.