Categories
Diverse/Various Family Felicia Peter Vivi

The Old Orchard and rural England

Idag tog vi en utflykt till Windsor där Peter och Felicia aldrig har varit. Jag har ju bara varit där kort och hann inte se så mycket. Slottet hade stängt när vi väl kom dit men vi har tittat på omgivningarna och promenerat i stan, runt slottet och längs med Themsen. Vi hann till och med att gå i några affärer så att även Felicia blev nöjd.

Givetvis var vi tvungna att ta något litet att äta precis när vi kom dit eftersom fröken var hungrig (när är hon inte det?) så vi var inte så särskilt hungriga när vi var klara i Windsor. Vi bestämde oss för att ta en pub på vägen hem istället för att kanske ha ökat på hungern lite.

Vi hade blivit rekommenderade en pub som låg vackert inte så långt från Northwood så den slog vi in på GPSen. Jag lurade Peter att han skulle ta en avfart för tidigt och vi kunde inte komma ut ur den filen igen så vi fick köra av. Märkligt det där att han faktiskt lyssnade då han aldrig annars lyssnar…

Vi trodde att det skulle gå att vända ganska snabbt igen men det gjorde det inte. Eftersom vi tyckte att det var onödigt att köra tillbaka hela vägen så skulle vi gena och ta småvägar. Det gick kanonbra tills min mobil var utan täckning och inte kunde visa oss och GPSen tjatade om att vända. Vi fortsatte och till slut gav tanten på GPSen upp och visade oss en annan väg. Lite spännande för de vägarna hade vi aldrig kört in på om det inte varit så att den sagt det. Men fint var det och vi fick se landsbygden strax utanför stor-London.

Vi kom fram till The Old Orchard i Harefield och det första man ser när man kör in på parkeringen är en fantastisk vy (och engelsmän som inte kan parkera). De hade BBQ i trädgården och vi slog oss ner där och njöt av sol och utsikt och god mat.

Väl hemma igen så pratade jag en lång stund med Emelie och sen med både mamma och pappa. En härlig dag alltså. Nu börjar förberedelserna för gästerna som kommer denna vecka.

…..

Today we took a day trip to Windsor as Peter and Felicia have never been there. I have only been there shortly and not seen so much. The Castle was closed once we got to it but we have been viewing the surroundings and took a walk in town, around the castle and along the Thames. We even had time to go in to some stores to Felicia’s joy.

Of course we had to have something small to eat when arriving as miss F was hungry (when isn’t she?) so we weren’t to hungry when done in Windsor. We decided to eat at a pub on the way home instead.

We had been recommended a pub that had beautiful surroundings not far from Northwood so we put that address in the navigator. I told Peter he was going to take an exit but it was one to early and we couldn’t change our mind and had to stay put in that line. Strange that he actually listened as he never does that normally…

We thought we could turn shortly after but there was no exit for some miles. We didn’t want to drive back the same road we decided to take smaller roads instead. It worked very well until I had no coverage on my phone and didn’t know where to go and the lady on the navigator kept telling us to turn around. We kept going and finally the lady gave up and gave us another route. Quite nice as we would never have chosen this roads otherwise. The roads were really small and we saw some of the rural England just outside Greater London.

We arrived at The Old Orchard i Harefield and the first thing you see when entering the parking lot is a magnificent view (and Brits who don’t know how to park). They had BBQ in the garden and we sat down at a table and enjoyed the view, sun and the food.

Once back home I had a long talk with Emelie, my mum and dad. A lovely day! Now the preparations starts for next weeks guests.