Categories
Diverse/Various Northwood Peter Vivi

International Evening

Varje år är det International Evening på basen där 28 länder visar upp sina maträtter som symboliserar dem. Vi svenskar hade turen att Mia och Leif har gjort detta 4 gånger och visste vad som skulle serveras och vad som inte fungerar.

Vi hade skagenröra, gubbröra, gravlax med hovmästarsås och rökt korv. Allt gjort av Mia som skämde bort oss genom att själv förberedda allt och det som inte kunde läggas upp innan (som skagenröran) gjordes på plats. Vi serverade även lingondricka, Kopparbergscider, punsch och 4 olika snapsar.

Alla hade sen vars en timme att stå vid vårt bord så det fanns gott om tid att gå runt till alla de andra länderna och smaka deras rätter. Hade tyvärr inte möjlighet att smaka allt även om det bara blev en tugga på varje rätt.

Vi var glada att Mia och Leif gjort detta förr för vår mat tog slut strax innan det var slut och det är ju faktiskt det bästa. Många länder hade hur mycket mat som helst kvar och efter att stått framme i flera timmar kan det ju inte precis sparas. Men till nästa år måste jag komma på ett ännu bättre sätt att kunna prova allt =)

….

Every year there is an International Evening at the base when 28 different countries shows their food specialties or what is typical from different regions in the country. As Swedes we were lucky to have Mia and Leif who have done this 4 times and knew what to serve and what not to serve.

We had shrimps, red onion and mayonnaise salad, egg-anchovy salad, smoked sausage and marinated salmon with mustard sauce. Everything prepared and done by Mia who spoiled us by preparing everything and we only had to dish up what couldn’t be done before. We also served lingonberry juice, Kopparberg cider, Punsch and 4 different types of schnapps.

Everyone then had an hour each at our table to serve others and for the rest of the time try food and drinks from all the other countries. It was impossible to try everything even if I just had a bite from every dish.

We were happy that Mia and Leif had done this before as our food was finished just before the evening was over and that was good. Many countries had a lot of left overs and after had been out all night it can’t be saved for later. I have to find a way to try even more dishes for next year =)