Categories
Besök Diverse/Various Family

Battle Proms

På lördagen fyllde Malin år och vi hade köpt biljetter till Battle Proms. Dels för att vi tyckte att det lät häftigt men också för att fira Malin med en lite annorlunda Englandsupplevelse.

Vi hade köpt biljetter till den som var i Hatfield och det ligger ca 40 minuter norr om Northwood. Grindarna öppnade 16:30 och vi såg till att vara där i god tid. Vi var lite oroliga under dagen angående vädret för de hade sagt att det skulle bli regn fram emot kvällen. Vi packade ner regn-ponchos och höll tummarna.

När vi parkerade på ängen utanför området höll vi på att smälla av. Solen gassade och det var helt vindstilla – man skulle tro att man var i Karibien istället för England. Vi tog med oss våra saker och hittade en plats inne där vi satte oss. Sen skickade vi iväg Felicia och Frida för att hämta paraplyerna i bilen, de behövdes inte mot regn utan mot solen.

Där fanns en scen, kanoner, hästar, ansiktsmålning, flaggor och du kunde köpa drinkar, öl, Pimm’s, vin, helstekt gris, fish & chips och säker en massa annat som jag inte minns längre.

Under kvällen fick vi underhållning i form av en uppvisning med hästarna, fast jag vet inte vem som var tröttast/äldst – hästarna eller ryttarna, det var sång av 3 tjejer som sjöng sånger från 20-talet och fram till 50/60-talet, symfoniorkester, Spitfire uppvisning, fyrverkerier, kanoner och allsång.

Det var helt fantastiskt och svårt att beskriva, vi var alla supernöjda och vi kommer definitivt att åka tillbaka nästa år.

Saturday was Malin’s birthday and we had gotten tickets for Battle Proms at Hatfield. We thought it sounded cool and we wanted to celebrate Malin with a different England experience.

We went to the one in Hatfield which is about 40 minutes north of Northwood. The gates opened at 4:30 pm and we were there in good time. We had worried a little about the weather and what to wear as they had promised rain in the evening. We packed our rain ponchos and kept our fingers crossed.

When parked on the field outside the premises we thought we would melt. The sun blazed and there were absolutely no wind – it was more like the Caribbean than UK. We took our belongings and found some space where we could sit. Then we had to send Felicia and Frida to the cars to get the umbrellas, we needed them for sun not rain.

There was a stage, canons, horses, face painting, flags and you could by drinks, beer, Pimm’s, wine, hog, fish&chips and much more.

During the evening we were entertained by the horses, but I don’t know who was more tired/oldest – the horses or the cavalry, there were singing by 3 girls whom sang songs from 1920-1950, symphony orchestra, Spitfire, fireworks, canons and sing-along.

It was fantastic and hard to describe, we were all very happy and will definitely go next year.

Olle, Peter and Malin
Old army uniforms – the men are younger =)
Spitfire