Categories
Besök Diverse/Various

Sightseeing & Goodbye

Idag var det tidig uppstigning för att åka in till London och se lite av turistställena. Vi åkte till Westminster och gick av där för att se Big Ben och Westminster. Vi gick sen vidare mot Buckingham Palace och hade turen att se vaktavlösningen med orkester.

Det var extremt varmt (ca 30 grader) och fläktade inget så efter det var vi tvungna att gå in och ta en dricka, det gick inte fort att gå då Nova (4år) gick själv men till slut blev hon så trött av värmen att hon somnade på Sussis axlar.

Deras stora tjejer (Vilma och Olivia) ville ha Fish & Chips i tidningspapper till lunch men jag vet inte vart man får tag i det här så det fick bli en pub istället. Efter det så var det shopping till Peters stora glädje och vi gick från Piccadilly, Regent Street och sen New Bond Street. Hollister och Victoria’s Secret stod på inköpslistan och det som var skönt i dessa affärer var air-condition.

Jag, Peter och Felicia åkte sen hem eftersom vi skulle på avtackningsmiddag på kvällen i Northwood. Skulle bara lägga mig ner 5 min och vila innan duschen och det tog nog inte 2 sekunder så sov jag. Men det var välbehövligt och skönt.

Vi var på The Gate på kvällen och det var tur att sällskapet var trevligt och maten god för det var katastrof med servicen. Folk fick fel förrätter eller inga förrätter, huvudrätten fick alla men jag och Stefan fick byta med varandra och sen efterrätterna var det samma strul som med förrätterna.

Det är lite sorligt med dessa middagar för nu åker Mia, Cecilia och Malin hem, ja och deras män. Men vi får säga på återseende istället för hejdå.


Today we had to get out of bed early to go sightseeing in London. We started by going to Westminster and see it and Big Ben, and then walk to Buckingham Palace. We were lucky to see the change of guards.

It was very hot (about 30C/90F) and absolutely no wind whatsoever so afterwards we had to go and get something to drink. We didn’t walk fast as Nova (4 years old) walked by herself but eventually got tired from the heat and fell asleep on Sussi’s shoulders.

Their other girls wanted fish & chips in newspaper for lunch but I don’t know where to get that so we had to go to a pub instead. Afterward we went shopping (Peter loves that) and we walked from Piccadilly Circus, Regent Street and then New Bond Street. Hollister and Victoria’s Secret was the request and the only nice things in these stores was the air condition.

I, Peter and Felicia then went home as we were attending a farewell party in Northwood. I was just going to lay down for a few seconds before getting ready but I don’t think it took 2 seconds before I fell asleep. But it was nice and needed.

We went to the Gate in the evening and it was good that the company was nice and the food ok, the service really bad and people didn’t get what they had ordered or got the wrong dish.

It’s a bit sad with this dinner as it means Mia, Cecilia and Malin with families are leaving. But we are not saying goodbye, just see you later.