Categories
Besök Diverse/Various

Tower Bridge, rain and Borough Market

Idag så skulle vi se Tower Bridge och Borough Market. Vi åkte till med tunnelbanan ner till London Bridge stationen och skulle sen gå bort till Tower Bridge. På vägen började det att regna lite så vi bestämde att söka skydd på en pub innan alla andra också gjorde det. Vi tog lite att dricka och väntade på att regnet skulle dra vidare, ingen hade med sig paraply eller regnjackor eftersom vädret var strålande sol när vi åkte hemifrån.

Vi gick över bron och skulle gå tillbaka till London Bridge på norra sidan av Themsen när himlen öppnade sig, vi sökte skydd under några träd men det hjälpte inte och efter en liten stund så var vi genomblöta – vi såg ut som om vi hade duschat med kläderna på. Det kom lite sol när regnet väl slutat och vindarna var ganska så ljumma så efter ett tag började vi att torka.

Jag och Felicia funderade på att åka hem men ville gärna följa med till Borough Market för att handla och äta lite lunch. Vi fick handlat lite parmesanost och även en ost som skulle påminna om parmesan men som var lite mer pepprig och från Schweiz. Till lunch var det en blandad kompott, jag, Felicia och Sussi åt Raclette, Peter tysk korv, Pierre knyten från Balkan och tjejerna kinesiska nudlar. Alla var nöjda, när vi åt började det regna igen och vi var glada att vi kunde stå under tak.

Vi gick sen vidare förbi The Globe och korsade Millenium Bridge för att titta på St Paul’s Cathedral. När vi tittat klart skulle vi bara in och köpa ett par torra strumpor till Felicia för hon började få skoskav. Då öppnade sig himlen ytterligare en gång och ingen ville gå ut eftersom vi då blivit hyfsat torra. Vi väntade in tills det regnade mindre och sprang sen till tunnelbanan. Lite dålig timing eftersom alla var på väg hem från jobbet. Nåja vi kom hem så småningom i alla fall.


Today we were going to see the Tower Bridge and Borough Market. We went by tube to London Bridge station and were then walking towards the Tower Bridge when it started to rain a little, quickly we went into a pub to have something to drink while waiting for the rain to pass. No one had brought any umbrellas or raincoats as the weather was sunny and warm when leaving Northwood.

We went over the bridge and was then walking back on the northside of the Thamsen to London Bridge when the sky opened up. We tried to look for a little protection under some trees but it didn’t help very much as we soon were soaked – we looked as we had taken a shower with the clothes on. There was some sun afterwards and the wind wasn’t very cold so after a while we started to dry up.

Felicia and I was thinking of going home but as we wanted to go to Borough Market we stayed. We went there to get some parmesan and some other Swiss cheese that resembles the parmesan as well as lunch for everyone. Felicia, Sussi and I had Raclette, Peter German sausage, Pierre some Balkan food and the girls got Chinese noodles. Everyone was happy with their food but as we were eating it started to rain again, we were happy to be under a roof this time.

We then walked past the Globe and crossed the Millenium Bridge to look at St Paul’s Cathedral. When done looking we went in to a store to get Felicia some dry socks as she had started to get blisters the sky open again and this time it was as bad as the when we got soaked. We waited a while before we ran for the tub station. A little bit bad timing as everyone was on their way home from work but we made it home eventually.