Categories
Diverse/Various

A short weekend

Helgen har gått fort tycker jag och ändå har vi inte gjort så mycket.

Tjejerna skulle åka in på bio i fredags men de var lite oplanerade så det blev inget men de fick gå lite på stan och fika innan de kom hem igen.

Peter och Felicia har hunnit med att gå på fotboll och tittat på Watford-Bournemouth medan jag och Emelie jagade lite skolkläder till henne. Emelie har inte skoluniform men klädkod vilken säger att man inte får ha jeans, t-shirt eller kjolar som inte slutar vid knäna. Vi hann nog gå igenom alla affärer och var mer än nöjda när vi åkte hem. Vilket Peter och Felicia också var efter en match som slutade lika.

Idag har jag försökt att fixa till Felicias dator genom att avinstallera en massa skräp som fanns på den men varje gång jag startade om datorn var skiten tillbaka igen. Vi håller tummarna att den fungerar bättre nu annars får vi ta till hjälp. Det tog nästan hela dagen och gjorde att jag fick minst 10 nya gråa hårstrån.

Tjejerna har suttit med sina läxor idag, det är stor skillnad mellan läxor i svenska skolan och här. Men den största skillnaden är att den ska lämnas in men de får aldrig tillbaka den med kommentarer om de har förstått uppgiften och om det var korrekt.

…………

The weekend have passed quickly even if we haven’t done very much.

The girls went to London to see a movie on Friday evening but didn’t check before leaving but they did some shopping and went to a café before returning home.

Peter and Felicia did go and watch Watford play against Bournemouth while me and Emelie did some shopping for school. Emelie don’t have to wear school uniform but they have a dress code which means no jeans, t-shirts or skirts that don’t go all the way down to the knee. I think we went through every store at the mall before we picked the others up. They were happy even if the game finished even.

Today I have tried to fix Felicia’s computer by uninstalling a lot of programs she doesn’t need but every time I restarted it they were back. We are keeping our fingers crossed that it will work better now or we have to get some help. It took me almost the entire day and gave my at least 10 new grey hair shafts.

The girls have been doing home works today, there is a big difference between homework here and in Sweden. But the biggest difference is that here they hand it in but doesn’t get any response afterwards, no comment about how they did or if they did it correctly.