Categories
Besök Diverse/Various

Johanna’s long walking sightseeing

Lite mer sightseeing blev det idag så att Johanna kan säga att hon sett lite mer än bara pubar 😉

Vi tog tunnelbanan till Green Park och gick sen ner till Buckingham Palace för att se det och ta lite kort. Vi promenerade sen ner längs St James Park, genom Horse Guards Parade och ner för Whitehall, vi passerade Big Ben och Westminster och gick längs vattnet fram till Embankment Station där vi svängde upp till Gordon’s Wine bar för lite lunch. Vi korsade Themsen på Hungerford Bridge och vandrade längs Themsen på Southbank sidan, där vi passerade National Theater, London Television Centre, under Blackfriars Station för att sen gå förbi Tate Modern och under Millenium Bridge bort mot Shakespeares Globe.

När vi tittat där en stund och tagit lite kort gick vi vidare mot Borough Market och passerade då Clink Prison och The Golden Hinde. På marknaden skulle jag ha ost (Belper Knolle) och så hade jag lovat Felicia att handla Laugenstange och White chocolate chip cookie, passade även på att handla lite olika sallader i ett av grönsaksstånden.

Eftersom det var lördag var det massor av folk där och ganska så trångt. Vi gick ganska snart vidare då vi även skulle passera Tower Bridge och The Tower of London innan vi åkte hem igen. Det fick bli en glasspaus vid Tower Bridge samt en drickapaus innan jag törstade ihjäl. När vi korsat Themsen igen så stod vi en stund och tittade på alla vallmoblommor i keramik som är där som en påminnelse om alla de som stupade under första världskriget. Väldigt fint och tydligt hur många det var.

Vi tog sen tåget hem från Aldgate och då var vi ganska så möra i benen, vi måste ha gått cirka 10 km. Vi var ganska så glada att vi hade bilen med oss ner till stationen då vi alla var ganska så möra efter denna tur.

På kvällen så blev det inte mycket aktivitet utan vi tog det lugnt och bara slöade.

…………

A little more of sightseeing today so that Johanna will have seen more than pubs 😉

We took the tube to Green Park where we walked down to Buckingham Palace to see it and make some pictures. We walked down along St James’ Park, through Horse Guards Parade and down Whitehall, we passed Big Ben and Westminster and walked along the Thames over to Embankment Station where we stopped at Gordon’s Wine Bar for some lunch. We crossed Thames via Hungerford Bridge and walked along Thames on the Southbank side were we passed National Theater, London Television Centre, under the Blackfriars Station and passing Tate Modern and under the Millennium Bridge and stopped at Shakespeare’s Globe.

When we had had a look there we continued to Borough Market and then passed Clink Prison and The Golden Hinde. At the market I was going to buy cheese (Belper Knolle) and I had promised Felicia to buy a white chocolate chip cookie and a Laugenstange, while there I also got some vegetables.

As it was Saturday it was crowded and we went on to Tower Bridge and The Tower of London before heading home. We had an ice cream and water break at the foot of Tower Bridge. When we had crossed the Thames again we stood looking at all the poppies that are decorating The Tower as a tribute to all those who died during WW1. Really nice and you got an idea of how many they were.

We then took the tube from Aldgate and we felt quite tired then, think we walked about 10 km today. Glad that we brought the car to the tube station!

The evening was very slow and we didn’t do much.