Categories
Diverse/Various Family

Tall Ship and Windsor

Veckan har sprungit iväg och jag och barnen har förberett det sista inför skolstarten. För Felicia var det mesta klart sen innan men Emelie behövde lite praktiska saker som blir svårare när skolan väl börjat. De böcker E behöver till skolan är beställda och några har redan anlänt.

Men vi behövde fixa bankkonto, hämta våra nya pass, rösta och handla lite fler toppar till henne. Emelie har inte skoluniform men de har klädkod vilket innebär att T-shirt inte är godkänt som topp. Nu har hon så att jag inte behöver tvätta varannan dag…

Vi lyckades att åka in och rösta men då hade givetvis inte passenheten öppet så det kunde vi inte lösa. Vi får fixa det senare helt enkelt.

Peter och jag åkte till IKEA för att fixa lite småsaker som behövdes kompletteras nu när Emelie flyttat hit. Vi tycker inte att vi har den bästa förvaringen hemma men den är ljusår bättre än den här. Lådor och boxar får försöka lösa en del av problemen.

På onsdagen så var det så dags och jag fick hem 2 trötta tjejer på eftermiddagen. Men de orkade i alla fall vara med på kvällen när Anders kom förbi på middag. Han är nu här själv eftersom familjen har åkt hem till skolstarten i Sverige.

På torsdagen så lämnade jag in bilen för att få rutan fixad och gick sen en snabb runda innan det var dags att göra sig iordning. Vid 10 skulle jag möta några andra fruar från basen på caféet här i Northwood.

Fredagen hade Felicia frågat om hon fick ha filmkväll med sina kompisar så det blev till att laga mat för 3 till. Det fick bli svenskt, köttbullar och potatismos med brunsås och lingonsylt. Tydligen hade det uppskattats!

Helgen var delvis redan uppbokad då Peter skulle cykla ett lopp, London-Windsor. Det började i Richmond och sen tog de sig ut ur stan och genom mindre byar bort till Windsor. Peters mål var att cykla de 9 milen under 4 timmar vilket han gjorde. Dock blev han väl lite lätt förvånad när han cyklat 90 km och där inte fanns något mål 😀 Tydligen var loppet 93 km! Medan han cyklade så satt tjejerna och jag på ett fik och läste innan vi gick lite i affärer i Windsor för att vara i målområdet när Peter kom dit.

Eftersom det var Tall Ship Festival i Greenwich denna helg så åkte vi dit på lördagen. När vi kom till Greenwich så var det mycket folk och inte så många stora båtar. Några såg vi men det tog liksom bara 10 minuter. Vi var ju inte så intresserade av det runt om, påminde om Sailet i Karlskrona. Vi gick längs Themsen och genom Royal Naval College innan vi tog tåget tillbaka in mot stan. Peter hade sett en kubansk restaurang när han var på Imperial War Museum förra veckan och den ville vi prova.

Restaurangen gav en känslan som man föreställer sig en halvskabbig restaurang i Havanna, i alla fall som de framställs på film. Det hängde till och med AK-47:or på väggarna. Maten var OK och påminner lite om det mexikanska köket.

……….

The week have just rushed by and the kids and I have prepared for their school start. For Felicia most of the things were already done but Emelie had to fix a few things before she is busy with school. Her books have been ordered online and some have already arrived.

But we had to get her a bank account, get her new passport, vote for the Swedish Election and get her some more blouses. Emelie don’t have school uniform but a dress code which means that T-shirts are not allowed. Now she has some more so that I don’t have to wash every second day…

We managed to vote but of course the passport unit wasn’t open so we have to solve that problem another day.

Peter and I went to IKEA to get some small things that now is needed when Emelie is also living with us. We don’t have perfect storage in Sweden but it’s way better than here. Boxes and cases will solve some of it.

On Wednesday I had 2 tired girls coming home in the afternoon. But they weren’t worse than they could join us for dinner when Anders came over. He is now here alone as the family had to go home for the school to start in Sweden.

I had to leave the car at the garage on Thursday to get the window fixed and then I took a quick power walk before I had to get ready for the coffee. I was meeting a few of the other wives from base at Costa in Northwood.

Felicia wanted to have a movie night here on Friday so I had 3 extra teenagers for dinner. We kept it Swedish and served Swedish meatballs with mashed potatoes, brown sauce and lingonberry. Evidently it was appreciated.

The weekend was partly booked already as Peter was doing a cycle race, London-Windsor. It started in Richmond and then they had to get out of town and through smaller villages and ended in Windsor. Peter’s goal was to do 90 km under 4 hours which he did. He was a bit surprised when he had done 90 km and there was no finish area 😀 The race was not 90 km but 93 km! While he was biking the girls and I sat at a café reading before doing some shopping and then see Peter come in to the finish area.

As it was Tall Ship Festival in Greenwich this weekend we went there on Saturday. Arriving there it was a lot of people but hardly any big boats. We saw a few but that took about 10 minutes. As we weren’t so interested in the rest of the activities we took a walk along Thames and through the Royal Naval College before going back in to town. Peter had spotted a Cuban restaurant when he visited the Imperial War Museum the other week and we wanted to try it out.

The place was just as you imagine a shabby-like place in Havana, at least as it’s represented on movies. There was even AK-47s hanging on the walls. The food was nice and reminds a bit of the Mexican kitchen.