Categories
Diverse/Various

Getting ready

Igår var det tisdag och det betyder att det är engelska på förmiddagen. Jag brukar förbereda dagens lektion när de andra har gått till jobb och skola. Eftersom det är prata som är i fokus så har jag med mig olika frågor kring ett ämne som de ska diskutera i mindre grupper. Det är svårt att veta hur mycket man ska förbereda, är vi många så behövs mindre antal frågor men det vet jag ju inte förrän jag är där.

Igår var temat vänskap och jag hade ca 10 frågor med mig, tur att de gärna pratar om annat också för igår var vi inte mer än 10 stycken. Förra veckan hade jag ungefär samma antal frågor och fick stryka 4 av dem för de hann vi inte med ;D

Innan jag gick och la mig igår bokade jag leverans av matvaror idag, det är himla smidigt och innebär att jag inte behöver ge mig iväg för att handla. Blir definitivt billigare även om leveransen kostar, för jag handlar inte allt det där andra som jag tror att vi behöver.

Så nu väntar jag på att maten ska komma och under tiden ska sängarna bäddas, här ska dammsugas, toaletterna ska städas, jag måste damma och så ska jag försöka att bli av med alla spindelnät. Jag behöver damma och ta spindelnät minst 2 gånger i veckan om inte folk ska tro att jag aldrig städar.
…………..
Yesterday it was Tuesday and that means English Conversations Class in the morning. I’m preparing the lesson after the others have left for work and school. As the focus is on talking I bring questions with a topic to the class. They then discuss this in small groups. It’s hard to know how much I have to prepare, if it is a large group less questions are needed but I won’t know until I’m there.

Yesterday the topic was friendship and I brought about 10 questions, and I’m glad that they like to talk about other things as well as we were only 10 people yesterday. Last week I had the same amount of questions but had to take 4 away as there was no time to talk about them ;D

Before going to bed I also book grocery delivery for today and it’s great as I don’t have to go to the store. It is also cheaper, even if the delivery costs, as I don’t buy things I don’t need.

I’m now waiting for the delivery and while I’m waiting I have to do the beds, vacuum-clean, the bathrooms needs cleaning, the dust and the spider webs needs to be removed. I have to remove dust and spider webs twice a week if people won’t think that I never clean.

October