Categories
Northwood

Polish Coffee Morning & English Class

När vi gick upp igår så var det fortfarande mörkt och inte blev det ljusare under dagen, för att göra det ännu bättre så regnade det hela dagen och var kallt. En dag då man önskar att få stanna hemma i soffan med en filt och gärna en brasa men de polska kvinnorna bjöd på kaffe, kakor och annat tilltugg på mässen.

Det var bara att göra sig iordning för att åka dit och väl där var det givetvis trevligt. Ett sätt att lysa upp en annars mörk och höstlig dag. Tanken var att jag inte skulle ge mig ut mer men fick åka och hämta Emelie på skolan då de hade haft prov. Hon har matte på en annan skola än den som ligger i Northwood och normalt så kan hon åka med skolbussen. Tyvärr missade hon den och hittade inte till vanliga busshållplatsen där en buss mot Northwood gick.

Tisdagar är ju min dag när jag har English Conversation Class och även om vi var färre idag så var vi ändå 17 st. Dagens ämne var ”Studying English” där vi pratade om skillnader i våra olika länder när det gäller sättet att se på engelska i samhället. Det var intressant att lyssna på och diskutera tillsammans.

……..

When we woke yesterday it was still dark and it didn’t get any lighter during the day, to top that of it rained and was cold all day. A day you wish to stay at home, cuddled up in the sofa with a blanket and a sparkling fire to listen to, but the Polish ladies had coffee morning at NOM.

It was just to get ready and head over but once there it was really nice. A good way to lighten up the dark and autumn-like day. My ambition was to stay home and not go out again yesterday but I had to go and pick Emelie up from school as she had had a test. She takes math on another school than Northwood School and normally she can go with the school bus. She missed the bus due to the test and didn’t find her way to the local bus stop taking her back to Northwood.

Tuesdays are the day when I have the English Conversation Class and even if we were fewer today I had 17 “students”. Today’s subject was “Studying English” and we talked about differences in our native countries when it comes to English in society. It was very interesting to listen to and discuss together.