Categories
Okategoriserade

Pronunciation

Igår satt jag med ett projekt som jag tänkt ha på min engelska. Det är en dikt av Gerard Nolst Trinité som heter The Chaos. Den handlar om engelskan och hur uttal och stavning kan förvirra dig.

Jag satt och gick igenom flera av orden för att kunna förklara eftersom det var en hel del som kanske inte används dagligen. Samtidigt var jag tvungen att lyssna för att veta vilket ord de menade då en del stavas samma men uttalas olika eller stavas olika och uttalas lika men betyder olika. Det tog sina goda timmar men nu har jag ett material som jag kan använda när jag kommer hem också.

På eftermiddagen så skulle Peter upp till Watford och jag hängde på för att köpa en present till en nyfödd. På kvällen så hade Felicia kompisar här så vi blev många till middagen annars tog vi det bara lugnt.
………
Yesterday I worked with something I will use for English Class here but also back home. It’s a poem by Gerard Nolst Trinité called The Chaos. It’s about the English language and how the pronunciation and spelling can make you confused.

I had to go through all the words to be able to explain them as many of them might not be used on a daily basis. I also had to listen to them to know which word it was as some are spelled the same but is pronounced differently or spelled differently and pronounced same. Anyway I now have material also when I’m back in Sweden.

In the afternoon Peter was going to Watford and I went along to by a gift for a newborn. Felicia brought some friends with her home from school and we were 7 for dinner. The rest of the evening we just relaxed.