Categories
Diverse/Various Northwood

Tutor, NAWC and UmpaBumpa

Förra veckan hade vi lite saker inbokade. Dels var det möte med Emelies mentor för att få reda på om hon skulle få fortsätta med de kurser hon valt. Systemet här är att när man börjar deras motsvarighet till gymnasiet så väljer man sina ämnen, läser dem i 2 veckor och har sen prov och skulle man misslyckas helt så får man inte gå kvar på det ämnet. Det man kollar är om de klara kursen annars får man helt enkelt inte fortsätta.

Sen hade den tyska delegationen en mottagning för att fira återföreningen av Tyskland. De hade slagit på stort och det var influgna kockar från deras intendenturutbildning och ett militärband som spelade under kvällen. De till och med spelade lite umba-bumpa musik mot slutet. Vi hade trevligt som vanligt.

Jag insåg att jag behöver nya skor nu när sommaren är över och jag inte kan använda mig av sandaler längre när jag ska på denna typ av tillställningar. Emelie följde med mig och vi fick en mysig eftermiddag och kväll. Vi passade även på att gå och äta på Jimmy’s World Kitchen där Emelie aldrig varit innan. Det passade fröken väldigt bra och hon var som ett barn på julafton.

Jag var också på mitt första stormöte med NAWC, Northwood Area Women’s Club, som är en organisation som är till för kvinnor som vill träffas genom gemensamma intressen, utflykter och välgörenhet. Vi är verkligen en blandning av kvinnor som har olika bakgrunder, olika intressen men med ett gemensamt intresse att lära känna nya människor.

…………..

Last week we had a few things booked. We had a meeting with Emelie’s tutor to find out if she could take the courses she had chosen. She has been doing well and he said that he couldn’t see any problem.

The German delegation had a reception to celebrate the reunification of Germany. They had brought in chefs from their military chef school and a military music band that played during the evening. They even played a little Umpa Bumba music at the end. As usually we had a very nice evening.

I realized that I needed new shoes now when summer is over and I can’t use sandals going to this type of things. Emelie came with me and we had a nice afternoon and evening together. We also had dinner at Jimmy’s World Kitchen where Emelie have never been before. That suited Miss Emelie very well and she was as a child on Christmas.

I also attended my first meeting with NAWC, Northwood Area Women’s Club, which is an organization for women who wants to meet through mutual interests, trips and charity. We are a mix of women of different ages, backgrounds, interests but with one thing in common – to get to know new people.