Categories
Okategoriserade

Food Tour in London

Som ni säkert har läst tidigare så har vi varit på en del guidade pubturer, de är trevliga och vi gillar konceptet. Nu har killen som har dessa även startat en food tour som innebär att man går runt till 8 olika ställen och provsmakar något ur deras sortiment. Ibland vet han innan vad som ska bjudas på men ibland så är det restaurangen/butiken själv som väljer.

reindeerMan betalar en summa innan och sen ingår all mat. Vi började på ett ställe som är inspirerat av Europas caféer The Dalaunay Counter där vi fick smaka en liten bit Sacher tårta och en kaka gjord på pistage och svarta sesamfrön med citron mousse på toppen, det var mycket gott och inte alls så sött som engelska bakverk ofta är.

 

delaunayStälle nummer två var ett ganska så nytt ställe, en jamaicansk deli, Jamaican Patty, som säljer bland annat piroger (patties), där fick vi smaka en halv pirog med timjan, get och chili – fantastisk god och där och då hade jag enkelt kunnat äta en hel.
Jamaican_patty

jamaican_patty_curry_goat

På det tredje stället var vi på ett franskt bageri som sägs ha Londons godaste makarons, Ladurée, här fick vi vars en och vi fick välja vilken sort vi ville ha. Jag tog en som hette kaffe och den smakade verkligen kaffe men var ändå len i smaken. Mums!
laduree

Nu var det dags för det fjärde stället och nu var det mat igen. Vi var på La Perla som är en mexikansk restaurang och påminner om de som fanns i San Diego, riktigt god mat. Vi fick chorizo, ank-quesadilla, ost-quesadilla, salsa, guacamole, räk-fajitas och något oxkött. Jag har varit där förut med vänner men jag har inte hittat tillbaka men nu så… 😀
la_perla

la_perla_quesadilla

När vi kom till ställe nummer fem så var det så dags för något söt igen. Nu var det italiensk choklad på Venchi som skulle provas. Det första provet var en riktigt mörk choklad med kakaobitar i, lite besk men för att vara mörk choklad var det ok. Den andra biten var mjuk, nougatig och helt fantastisk.
venchi

Alla ställen förutom den första ligger runt Covent Garden och nu stod vi mittemot Theater Royal och skulle på det sjätte stället få smaka på judiska specialiteter som ofta kan hittas i New York. De serverar inte kosher-mat men judiskinspirerad mat, vi fick smaka en liten Reuben (pastrami, surkål, schweizisk ost, dressing), lammspett och panerad fisk. Det var faktiskt gott även om jag inte gillar surkål annars. Till detta fick vi en riktigt god Lemonad som de gör själva varje dag. Stället heter E.Mishkin’s och är inte stort men enkelt och trevligt.

mishkin

mishkin_ReubenEftersom vi skulle avsluta med något sött så var det sjunde stället även det mat. Det var Sarastro där vi har varit tidigare och som ligger på andra sidan Theater Royal. Sarastro är en väldigt speciell restaurang med små balkonger där man kan sitta, balkongerna kommer från teatrar som renoverats och all dekorering kommer från teatrar med en turkisk-inspirerad tvist. Vi fick turkiska bureks här, en med svamp i och en med ost.

sarastroAvslutningen som var söt var glass som butiken gör varje dag. En liten butik, Gelatorino, och vi fick välja två smaker. Jag tog gianduja vilket smakar lite som nougat och pistageglass, båda smakerna smakade mycket och det var mycket gott.

gelatorinoHela eftermiddagen hade vi fint väder men när vi åt glassen så började det givetvis att regna, det blev till att rusa till tunnelbanan eftersom alla skulle hemåt. Hade en riktigt trevlig eftermiddag och jag är glad att varje ställe hade så små portioner för annars hade jag inte orkat något på de sista ställena.

Rekommenderar verkligen göra detta och är man i London på en tisdagseftermiddag ska man försöka att boka in detta, samtidigt som man får alla dessa smakportioner så får man lite historia om ställena, området och annat trevligt på vägen. Är du intresserad så kan du läsa mer på London Food Tours.
Group…………
As you probably read before we have been to guided pub tours, they are nice and we like the concept. The guy running these pub tours have now started a food tour which means you visit 8 different restaurants/shops and try their food. Sometimes the guide knows before what is going to be served but sometimes the restaurant/shop decides the same day themselves.

reindeerYou pay when you book the tour and then all food is included, and sometimes also the drinks. We started at place inspired by the European cafés The Dalaunay Counter where we tried a small piece of Sachertorte and had a cake with pistachio and poppyseeds topped with lemon mousse, it was really nice and not as sweet as English pastries sometimes are.

delaunaydelaunay_tastersPlace number two was a rather new place, a Jamaican deli, Jamaican Patty, that sells patties and we got to try half a patty with thyme, goat and chili – fantastic tasty and at that time I could have eaten a whole one.

Jamaican_pattyjamaican_patty_curry_goatIn the third place we entered a French Macaron bakery, Ladurée, which is said to have the best ones in London. We got one each and we could pick our own flavor. I had one called Coffee and it really tasted coffee but still very smooth. Yummy!

ladureeNow it was time for place number four and we had food again. We went to La Perla which is a Mexican restaurant and reminds of the ones in San Diego, really nice food. We had chorizo, duck quesadilla, cheese quesadilla, salsa, guacamole, shrimp fajitas and some beef thing. I have been there before with friends but haven’t found my way back but now… 😀

la_perlala_perla_quesadillaWhen arriving at the fifth place it was time for something sweet again. This time Italian chocolate to try at Venchi. The first sample was a really dark chocolate with some cocoa crunch in it, a little bitter but to be dark chocolate it was ok. The other piece was soft, nougat-ish and fantastic.

venchiAll places except the first one is located around Covent Garden and now we were standing opposite Theater Royal and was going in to a deli to try some Jewish specialties that you can find in New York. They don’t serve kosher food but Jewish inspired food, we tried a small Reuben (pastrami, sauerkraut, Swiss cheese and dressing), lamb skewer and some kind of fried fish. It was really nice even if I normally don’t like sauerkraut. We were served a homemade lemonade that they prepare every day. The place is called E.Mishkin’s and it’s not big but very cosy.

mishkinmishkin_ReubenAs we were going to end with something sweet the next and seventh place food. It was Sarastro where I have been before and which is on the other side of Theater Royal. Sarastro is a very special restaurant with balconies where you can sit, the balconies are from old theaters that have been decorated, and even the other decoration is from theaters with a Turkish twist. We had Turkish börek, one with mushroom and one with cheese.

sarastroThe final was sweet and Italian ice cream made in the store every day. A small shop, Gelatorino, and we could choose two flavors. I had gianduja and pistachio, both of them were full of flavors and it was really good.

gelatorinoWe had lovely weather the entire afternoon but when having the ice cream it started to rain, we all rushed to the tube station as we were heading home anyway. I had a wonderful afternoon and I’m glad that all the places just served small tasters or I wouldn’t have been able to try anything in the last ones.

I really recommend you to do this if you are in London a Tuesday afternoon, at the same time as you have all this tastings and finding wonderful places you also get a little history to the place and area. If you are interested you can read more about it on London Food Tours.
Group