Categories
Diverse/Various

Wales part 2

Frukost ingick inte i vår övernattning så vi åt frukost på McDonalds för att komma iväg tidigt. Det regnade när vi packade ut i bilen och nyheterna sa att detta regn skulle dra norrut. Roligare och finare att köra när det inte regnar men sista veckan i oktober får man räkna med regn. Efter 20 minuter så slutade det och vi hade sen inget regn mer på hela dagen eller kvällen.

Vi körde norrut från Swansea, via Aberystwyth, Dolgellau, Betws-y-Coed till Conwy. Vyerna var fantastiska och Snowdonia Nationalpark hade man kunnat lägga mer tid på. Men landskapet var väldigt likt Österrike.

Vi stannade utanför Dolgellau och fikade på Little Chef som är en kedja med vägkrogar som startade 1958, en sylta men servicen var bra och vår fika kanon. Låg fint gjorde det också och var byggt i den sten som vi såg många hus byggda i.

Dolgellau_little_chef

När vi anlände till Conwy så åkte vi direkt till Conwy Castle som är en välbevarad borgruin med statsmuren kvar där man kan gå längs med den hela vägen. Vi gick in så att vi kunde se den från insidan men även gå upp i tornen. Fantastik utsikt men även en historia som du kan läsa om här.

Vi åt en sen lunch/tidig middag på en pub i Conwy. Inte heller där hade de typisk mat för området, bara vanlig pubmat, inget fel på det men hade ju varit kul att äta lokalt. De flesta ställen hade lamm men de är inte så noga med att ta bort fettet här och det gillar jag inte.

När vi tyckte att vi sett Conwy åkte vi vidare till Llandudno där vi skulle bo en natt. Hotellet var ett erbjudande som visade sig att det låg väldigt fint. Vårt rum låg på baksidan och var väl kanske inte den bästa utsikten men så betalde vi inte heller dubbelt så mycket för ha havsutsikt. Hotellet låg längs med strandpromenaden och när vi checkat in och lämnat våra saker på rummet så tog vi med oss vantar, mössor och halsdukar. Vi hade tur med vädret och det var inte kallt men vid havet på kvällen när solen höll på att gå ner då blev det kallt. Vi gick längst med strandpromenaden och ut på piren. Där låg små butiker och två spelhallar, en i början och en längst ute men bara den ena var öppen och det fanns delar som var avstängda för fiske.

När vi tyckte att vi var tillräckligt urblåsta gick vi tillbaka in mot land och tog en runda på stan. Det fanns inte mycket att se och de flesta affärer hade redan stängt. Klockan var bara 18 så vi försökte att hitta en bio för att inte behöva gå och sätta oss på rummen men flickorna gav upp och gick tillbaka till hotellet. De skulle titta på en film på paddan och Peter och jag gick till en pub som låg i närheten. Få kunder och inte så himla mysigt så vi gick hem när vi druckit upp.
……………..
Breakfast wasn’t included so we had breakfast at McDonalds to get going early. It was raining when we packed the car and the news said it was going to continue and head north. It’s more fun and nicer to drive when it’s not raining but as it was October you have to count on it raining. After 20 minutes it had stopped and there were no more rain during the day or evening.

We drove north from Swansea, via Aberystwyth, Dolgellau, Betws-y-Coed to Conwy. The views were fantastic and Snowdonia National Park deserved more time but it was very much like Austria.

We stopped outside Dolgellau and had a coffee at Little Chef, a restaurant chain that have served food along the road in Britain since 1958. Not fancy but the service was good and the coffee great, also my Kentish Bramley Apple Crumble and the girls ice creams very nice. It was really nice around it as well and the building was in a grey stone which we saw a lot of in Wales.

Dolgellau_little_chef

When arriving in Conwy we went straight to Conwy Castle which is a medieval fortification with the wall still intact around the town which you can walk on. We went inside to see it from the inside and also climb the towers and get the fantastic view. You can read about its history here.

We had a late lunch/early dinner at a pub in Conwy. They didn’t have any typical welsh food either, just ordinary pub food which was nice but it could have been nice to try local specialties. Most places had lamb but as they tend to keep a lot of the fat on the meat I don’t fancy it very much.

Once we had seen Conwy we continued to Llandudno where we were staying one night. The hotel was an offer which showed to be a situated very nicely. Our room was in the back and the view not very nice but then we didn’t pay double to see the sea. The hotel was situated along the esplanade and when done checking in we took our caps, gloves and scarves. We were lucky with the weather and it wasn’t cold but by the sea when it was sunset it became cold. We walked along the esplanade and out on the pier. There were small shops along the pier and two amusement arcades, one in the beginning and one all the way out but only one was open and some parts of the pier where closed for fishing.

When we felt completely blown out we walked back to the shore and took a walk in the city center. There weren’t much and most stores were closed. It was only 6 pm and we tried to find a cinema so we didn’t have to go back to the hotel yet but we had to give up and the girls went back to their room to see a movie on the iPad. Peter and I went to a nearby pub which was more or less empty and not very cozy so we left after we had had a drink.

DSC_0191

DSC_0192

DSC_0217

DSC_0272