Categories
Diverse/Various

Busy busy busy week

Förra veckan var fullbokad med aktiviteter och med det sena kvällar.

Måndag: Linkin Park

Tisdag: Fransmännen hade Beaujolais nouveau på mässen och vi fick dricka ofärdigt vin. Tur att de hade en massa goa ostar till i alla fall. Men som vanligt var det trevligt på tillställningen.

Onsdag: vi hade middag med svenskarna på Lomito här i Northwood med anledning av besök från Högkvarteret. Trevligt och fantastiskt god mat, det är en argentinsk köttrestaurang som håller mycket hög kvalitet på sitt kött.

Torsdag: Jag hade bokat en pubrunda för engelskan men tyvärr blev vi inte så många men vi som var där hade himla trevligt. Emelie fick följa med eftersom vi hade platser över men det var lite sent innan vi var hemma.

Fredag: Johanna kom ner från Leeds för att besöka oss och följa med på fotboll. Hon skulle mötas vid bussen och den var givetvis försenad vilket innebar att hon var i London 23:00 istället för 21:30.

Lördag: Watford spelade mot Cardiff och denna gång var hela familjen med. Det är första gången jag varit och tittat på Watford och de väljer att spela uruselt. Andra halvlek var något bättre och de spelade i alla fall på rätt planhalva men deras spelare som borde ha avslutat och gjort mål var nog mest med för syns skull. Efter matchen var vi hungriga och åkte till Namasté för att äta middag, gott och bättre service denna gången än förra. Tanken var att vi skulle åkt in till London för att se julbelysningen men ingen orkade så vi åkte hem istället.

Söndag: Felicia hade vunnit 2 biljetter till en julmarknad på ExCel men det var mest “gör dina egna julklappar”. Vi såg en massa fint men inget för oss. Peter och Johanna åkte till St. Albans för att äta våfflor medan Emelie stannade hemma och pluggade.
När jag var hemma igen gjorde jag 54 laxsnittar som jag skulle ha med mig idag till vår “Coffee morning”. Senare på kvällen fick det bli glöggfika med pepparkakor.

Helgen och veckan har rusat iväg och nu är det redan 1 december, tänk vi har varit här i 11 månader nu. Britterna har julpyntat i flera veckor men igår började jag så smått. Adventsljusen kom fram och några tomtar men inget annat. Får fortsätta idag.

english

Last week were fully booked with activities and late evenings.

Monday: Linkin Park

Tuesday: The French had Beaujolais Nouveau at the NOM and we had unfinished wine. Luckily they had a lot of nice cheeses to go with that. But as usual it was a nice event.

Wednesday: We had dinner with the Swedes at Lomito here in Northwood as there were a visit from the Headquarter in Stockholm. It was nice and the food were fantastic, it’s an Argentinian restaurant with a very high standard of their meat.

Thursday: I had booked a pub tour with the English group but unfortunately we weren’t so many but we who came had a great evening. Emelie could come along as we had spaces left but it was a little late for a school night.

Friday: Johanna came from Leeds to visit and to join for a football game. I was going to meet her at the coach station but it was delayed and instead of arriving at 9:30 pm she came at 11 pm.

Saturday: Watford was playing against Cardiff and this time the entire family went. It was the first time for me to see Watford play and of course they choose to play really bad. The second half was a little better and they decided to play on the right side of the pitch but the players who were supposed to finish it off didn’t seem to know what they were doing. After the game we were hungry and went to Namaste to have dinner, nice food and the service was better this time. We had planned to go into London to see all the Christmas lights but after food no-one was interested.

Sunday: Felicia had won 2 tickets to a Christmas Fair at ExCel but it was mostly “do-your-own-gifts”. We saw some nice things but nothing for us. Peter and Johanna went to St. Albans to have waffles while Emelie stayed home to do school work.
When I was back home I made 54 salmon canapés to bring to today’s Potluck Coffee morning. Later in the evening we had Swedish mulled wine with Swedish gingersnaps.

The week and weekend have come and gone and it’s already December 1, can you imagine we have been here for 11 months now. The Britons have been Christmas decoration for weeks but I started yesterday. Advent candles were brought out and some Santas but nothing else. Have to continue today.