Categories
Diverse/Various

London’s getting cold!

Vi glömde ju även delar av den brittiska julmaten, jag hade handlat efterrätt men det hade jag glömt när det var dags att äta den. Nåja, den blir inte dålig och vi får ju snart gäster så då får vi äta den istället.

Vi har haft lata dagar och gjort väldigt lite, bara skrotat runt och njutit av att vara lediga. Tjejerna och jag åkte till Watford igår för att fixa lite småsaker. Felicia hade med sig en kompis så dem såg vi inte men Emelie och jag fixade det som vi skulle och sen åkte vi och fyllde på kylskåpet. På kvällen skulle vi på whiskyprovning hemma hos Philipson tillsammans med ett holländskt par, ett amerikanskt par och ett spanskt par. Mycket trevligt även om jag inte dricker whisky, fast vi fick lära oss lite om olika destillerier, områden och whisky.  Mia hade gjort små tapas av sin överblivna julmat och det var fantastiskt gott.

Idag röjde jag i skafferiet då jag inte hittade där längre. Det har liksom blivit att man bara satt in sakerna och inte alltid på samma ställe som man tog det. Jag avskyr när det blir så för man vet inte vad man har och inte har, hittade 2 flaskor olivolja vilket jag inte hade en aning om att jag hade. Men nu är det så fint så och hot har utdelats till övriga familjen att om de inte följer reglerna kommer jag tvinga dem att städa nästa gång.

På kvällen så åkte vi in till London för jag ville ha lite kvällsbilder och lite bilder med julbelysningen och de jag har med mobilkameran är inte så bra. Vi började på Oxford Street och sen gick vi bakgator ner till Trafalgar Square och sen vidare förbi Big Ben och London Eye för att åka hem från Embankment. Jag trodde att det kanske skulle vara lite mindre folk eftersom det var söndag och mellan jul och nyår men se det var det inte. Det var därför vi tog lite bakgator för där var det i alla fall mindre folk. Nästa gång ska jag åka själv – hade med mig en som bara följt med för att hon trodde det innebar att vi skulle gå i affärer, en som tyckte att hon inte fått välja om hon ville med eller inte och en som tyckte det var alldeles för mycket folk, samtliga ville bara åka hem! Men det var en skön promenad även om vi också har fått lite kyla nu, ikväll var det -3 grader när vi kom tillbaka till Northwood.

Xxx

We also forgot parts of the British Christmas dinner, I had bought a yule log for dessert and forgotten about it when it was time to serve it. Well it won’t get bad and we are having guest soon and will have it then.

The days have been lazy and relaxing and we have done very little to nothing. The girls and I went to Watford yesterday to run some errands. Felicia had a friend along and we didn’t see them but Emelie and I ran our errands and then went grocery shopping as the fridge was very empty. In the evening we were going to a whisky tasting at a Swedish family together with an American couple, a Dutch couple and a Spanish couple. It was really nice even if I don’t drink whisky, we learnt about the whisky, the distilleries and the areas. The hostess had made tapas out of her leftovers from their Swedish Christmas dinner and it was really nice.

Today I took everything out of the pantry and rearranged it as I no longer could find the things there. Everyone have only put everything somewhere in there and not where it was found and I hate when that happens as you no longer know what you have or don’t have. I did find 2 bottles of olive oil which I didn’t know I had. Now it’s looking nice again and threats have been given to anyone who messes it up – the punishment will be to clean it themselves next time.

Tonight we went downtown London as I wanted some evening pictures with the Christmas lights and the ones I have taken with the phone aren’t that good. We started at Oxford Street and then we had to take the back streets to Trafalgar Square and past Big Ben and London Eye and back on the tube going home from Embankment. I did think that it maybe would be a bit less people as it was Sunday and between Christmas and New Year but it wasn’t. That was the reason we had to take the backstreets as there it was at least slightly less people. Next time I will go on my own though – one was upset we weren’t going in to the shops as well, one said we had not given her an option not to come and one thought it was to many people, all of them wanted to go home! But it was a nice walk even if it has gotten a bit cold here as well, we had -3 degrees Celsius (26 degrees Fahrenheit) when we came back to Northwood.