Categories
Diverse/Various

Movie & Christmas food

Igår blev ju inte förmiddagen som vi tänkt oss men vi har mailat till företaget och hoppas på att få svar snarast när tjejerna kan åka Segway istället.

Vi hade en riktig slö söndag och gjorde absolut ingenting fast vi fick bokat biljetter till bio på kvällen. Vi ville se Mockingjay part 1 och blev nu färdiga att boka. När vi kom till bion satt någon på våra platser och vi tyckte alla att det var konstigt men det var just då gott om platser så vi satte oss sidan om istället. Efter en stund så upptäckte vi att vi hade bokat till fel dag, vi hade lyckats att boka till måndagens föreställning istället för söndagens. Då skulle precis bion börja och det fanns lediga platser kvar i salongen så vi låtsades som ingenting och satt kvar. Märkligt att han som kollade våra biljetter när vi gick in inte såg det.

Idag skulle jag handla det sista inför julen, inser att jag kanske behöver komplettera med bröd men ville ha allt det andra klart. Det var fullständig kaos och långa köer in på parkeringen till mataffären, de hade till och med parkeringsvakter som visade vart det fanns tomma platser. Jag var tacksam för att det fanns självscanning annars hade jag nog struntat i maten och så hade vi fått leva på vatten och luft. Det gick inte komma fram med vagnen överallt så det var bara att parkera den och springa och hämta i vissa gångar.

Jag skulle sen iväg till en annan affär där jag skulle ha gravad lax, där var det lika mycket folk men ännu värre inne i affären. Trångt var det och ändå ställer sig folk mitt i gångarna och småpratar med varandra, när man bad dem flytta sig så blev de nästan irriterade. Skönt när man vet vad man ska ha och inte ska ha så mycket.

Ikväll har vi haft ett annat svenskt par över på lite julskinksmörgåsar. Min skinka som jag köpte var större än den jag brukar ha men det fanns bara en storlek, dessutom var den större än vad de skrev i beskrivningen. Nu blev vi av med en del av den i alla fall. Den var god och saftig och en av de godare jag ätit.

Nu saknas det bara julgodis men vi får se om det blir något i år. Kanske det blir lite Wienernougat om vi får tag i det som behövs.

english

The morning didn’t go as we wanted yesterday but we have emailed the company and hope to get a reply when the girls can go on the Segway Rally.

We had a really lazy Sunday and did absolutely nothing except booking some tickets for the movie later in the evening. We have been wanting to see Mockingjay part 1 for a while but haven’t got around to do it. When arriving at the movie someone where in our seats and we thought it was strange but we sat down next to them instead. After a while we realized that we had booked for the wrong day, we had booked for Monday instead of Sunday. They movie was just about to start and there were empty seats still in the auditorium and we acted as we didn’t know and stayed. The strange thing was that the guy who checked the tickets didn’t notice either.

Today I was going grocery shopping to get everything for Christmas I might have to go once more to get some small things but I wanted to have most of it ready. It was complete chaos and you had to queue to get into the parking plot, they even had people helping out at the parking lot so that the customers would find parking easier. I was grateful that the store had Scan as you shop otherwise I wouldn’t had enter the store and we would have to survive on water and air. You couldn’t get everywhere with the cart and you just had to park it and start running back and forth.

I was then going to another store where I could by the gravad lax (marinated salmon) it was as many people as in the last store but even more chaotic. It was crowded and still people stop in the middle and start to chat and if you ask them politely to move as you and the rest of the store wants to pass they got irritated. I knew what I was getting and wasn’t going to get a lot so I survived.

Tonight we had another Swedish couple over for some Christmas ham sandwiches. The ham I bought was bigger than I normally buy but it came in one size and I couldn’t choose. It was a very nice ham and one of the better ones I have had.

Now we are just missing some Christmas candy but I’m not sure we will make any this year. Maybe we will make some chocolate if we can find everything we need.