Categories
Besök Northwood

Week 49

I onsdags kom Cecilia och Malin tillbaka till London för att hälsa på. De bodde här förra året och nu var abstinensen för stor. Det var intensiva dagar men roligt att träffa dem igen.

Vi träffades uppe i St Albans där vi åt våfflor och gick lite på marknaden innan de åkte till Watford för att shoppa på Primark innan vi skulle hem till Mia för att äta middag. Jag hade kört till St Albans och eftersom Mia behövde hem och gå ut med hunden så körde jag hem dem innan Peter skjutsade mig till Watford. De andra var inte färdigshoppade ännu och vi fick oss ett gott skratt när de kvar klara. Det var en som hade fler påsar än den andra och jag hade tur som fick plats i bilen. Vi åkte sen till Tesco för att inhandla lite brittisk julmat som de skulle ha med sig hem, om det var lite plats efter Primark var det mindre nu =)

Mia ringde och frågade om vi kunde hämta hennes dotter Anna när vi körde förbi basen, det gick inte utan Malin fick först lämna mig och Sissie här innan hon hämtade Anna. Sissie fick upp sin väska i gästrummet tillsammans med sina påsar innan vi åkte ner till Mia för att träffa de andra där och äta lite mat. Vi hade en mysig kväll men det blev inte så sent då resenärerna hade stigit upp tidigt!

Torsdagen följde jag med Sissie och Malin in till London för att shoppa och mysa, tyvärr kunde Mia inte följa med då hon går på engelska på torsdagar. Vi fick handlat det mesta på Malins lista och det var nog tur att inte båda hade lika långa listor =) Lunch åt vi på en pub och sen fick det bli en eftermiddagsdrink på La Perla innan vi skyndade oss hem. På kvällen skulle vi nämligen på middag hemma hos en svensk familj som lämnar Northwood om lite drygt en vecka.

Vi fick god mat och även prova på lite brittisk mat, christmas pudding, mince pie, brittiska ostar, mulled wine osv. En trevlig kväll i ett hus som vi var och tittade på när vi letade hus här, hade Peter fått bestämma hade vi bott där men då det är ett gammalt hus med enkla fönster fick vi veta att det var ett kallt hus och då sa jag nej.

Fredagen var deras hemresedag men innan det åkte de ut till Heathrow för att lämna sin hyrbil och lämna väskorna. Sen tog de tunnelbanan in till centrum där vi träffades på Gordon’s Wine bar för lunch. Älskar stället på sommaren men det är lika mysigt nu, dock lite kallt att sitta i en ouppvärmd källare – i alla fall om man är först. Vi avslutade deras resa med att ta en fika på Costa innan de åkte ut till Heathrow. Mia och jag bestämde att åka hem då det regnade och var ruggigt i London men när vi kom till Wembley var det blå himmel och solsken.

Lördagen var jag med tjejerna i Watford för att julklappshandla. Oftast åker jag till stan för att handla något till mig och kommer hem med saker till dem men denna gång var det tvärtom…

Idag har julgranen kommit upp och jag har fixat julklapparna till våra föräldrar. Skönt att vara klar med så mycket av julklapparna så här tidigt – har nog aldrig hänt innan.

english

Last Wednesday Cecilia and Malin came back to London to visit. They lived here last year and now the longing was to strong. It was intense days but so nice meeting them again.

We met in St Albans where we had waffles and walked a little among the market stalls before they headed to Watford and Primark for some shopping and dinner at Mia’s house. I had driven to St Albans but as Mia had to go home and take the dog out I took them home before Peter dropped me in Watford. The others weren’t done shopping yet and we had a good laugh when they were done- one of them had plenty more than the other and I was lucky to get a space in the care. We then went to Tesco to buy British Christmas food for them to take back home and if the car was loaded after Primark it was even more so now =)

Mia called and asked if we would pick up her daughter Anna when passing the base, which was impossible so Malin had to drop me and Sissie at our house before getting Anna. Sissie got installed in the guestroom and we left for dinner at Mia’s house where the others were. We had a nice evening but didn’t stay very late as the traveler had had an early morning!

Thursday I went with Sissie and Malin to London for some more shopping and spending time together, sadly Mia couldn’t come along as she attends English on Thursdays. We found most of the things on Malin’s list and I think it was good that they both didn’t have as long lists =) We had lunch at a pub and then had an afternoon drink at La Perla before heading home. We were invited to a Swedish family leaving in about a week.

We had nice food and tried some British food as well, Christmas pudding, mince pie, cheese, mulled wine and so on. A nice evening in a house we looked at when looking for housing here in Northwood, if Peter had been allowed to decide alone where to stay that’s the house we would have chosen. It is an old house and we were told that it was quite cold and then I said no.

They were leaving London on Friday but before going home they returned their car and dropped of their bags at Heathrow. They then took the tube to city and we all met at Gordon’s Wine bar for lunch. I love the place in the summer but it is as nice now, a little bit cold to sit in a cellar with no heating – at least if you are the first arriving. We ended their trip with a coffee at Costa before they returned to Heathrow. Mia and I decided to go home as well as it was rainy and cold in London but arriving in Wembley the sky was blue and the sun shining.

Saturday I spent Christmas shopping with the girls. I often go to town to get things for myself and end up coming home with things for them – this time it was the other way around…

Today we took the Christmas tree in and decorated it and I have got the gifts for our parents. It’s nice to be done this far this early with all the Christmas gifts – don’t think it ever happened before.