Categories
Diverse/Various

Two Temple Place

Var på besök med NAWC på Two Temple Place som är en byggnad i centrala London inte så långt ifrån Embankment. Byggnaden uppfördes av William Waldorf Astor (grundaren till hotellet Waldorf Astoria i NY) mellan 1892-1895. Han ville ha ett kontor där han även kunde förvara sina konstverk. Att det fanns pengar syns på inredningen, den är mycket påkostad och gjord av fantastiskt duktiga hantverkare. Sniderier som man inte ser i nya byggnader.

Givetvis har även detta hus utsatts för skador under andra världskriget men restaurerades runt 1950. Det är en magnifik byggnad, utsidan är tilltalande men insidan är helt otrolig. Numera är det en stiftelse som driver huset och det är gratis att gå dit när det är utställningar mellan oktober-april, det är också endast då det är öppet. Utställningen var inte intressant men det gjorde inget för vi var där för att höra husets historia.

English

Went to a guided tour at Two Temple Place with NAWC, the place is a building in central London not far away from Embankment. The building was built by William Waldorf Astor (the founder of Waldorf Astoria Hotel in NY) between the years 1892-1895. He wanted an office where he also could store his work of arts. That he had money can be seen on the interior, it’s really lavish and made by good craftsmen. Carvings you no longer can see in buildings.

Of course did even this house suffer damage during the WWII but was restored in 1950. It’s a magnificent building, the outside is nice but the inside is incredible. Now days it’s run but a foundation and the keep it open for the public during October-April when they also have exhibitions and it’s all free. The exhibition was not interesting I think but it didn’t matter as I was there to listen to the history of the place.