Categories
Diverse/Various

Brighton

Vi bestämde oss för att göra en dagsutflykt och åkte till Brighton. Det tar cirka 1,5-2 timmar dit och vi ville se stan där ABBA vann med Waterloo 1974 =) När vi nu bor här vill vi hinna se så mycket som möjligt av landet, många tycker vi har rena semestern här men det handlar mer om att prioritera och hitta på saker istället för att sitta hemma. Vore ju dumt att inte göra det nu och sen åka hit senare på semester!!

Iallafall så blev det Brighton denna gången och staden är en turistort som ibland jämförs med San Fransisco. Det har även blivit en populär studieort då det finns 2 universitet samt många språkskolor.

En läkare rekommenderade havsbad vid Brighton i en artikel 1753 och senare byggde George IV ett fritidshus i orientalisk stil – The Royal Pavilion. Det finns en pir här med ett nöjesfält (alla brittiska kuststäder med självaktning har det) på, vilket är trevligt om man vill göra det. Jag tycker att det är synd att man inte istället har fler fik och restauranger där, det finns men tänk att kunna på sommaren sitta längst ut med ett glas vin eller en öl och bara lyssna på havet och se solen gå ner. Nu får man karusell-ljud, hög musik och annat i stället.

Vi hade en härlig dag och såg gamla stan och The Royal Pavilion från utsidan och härligt väder även om det blåste en hel del. Hade vi hittat ett ställe med uteservering med platser kvar i solen hade vi suttit där och ätit lunch men nu var alla platser upptagna.

English

We decided to make a daytrip to Brighton. It takes about 1,5-2 hours with the car and we wanted to see the town where ABBA won with Waterloo in 1974 =) When we live here in UK we want to see as much as possible of it, a lot of people think we are on vacation but it’s about prioritising and do things instead of sitting at home. Not very clever to not doing anything while here and then come back for vacation later on!!

Anyway this time it was Brighton and the town is a tourist place that sometimes is compared with San Francisco. It has also become a popular place to study as they have 2 universities and several language schools.

In 1753 a doctor wrote an article and recommended sea bath in Brighton and later on George IV built a second resident in oriental style – The Royal Pavilion. There is also a pier here with a funfair on it (all British coastal town with some self-respect has one), which is nice if you like to do that. I think it’s sad that they don’t have more cafés/pub/restaurants on it, imagine to sit on the pier with a glass of wine, a cup of coffee or a beer and see the sun set and just hear the sound of the sea. Instead you get the noise from the rides and loud music now.

We had a wonderful day and saw the old town and The Royal Pavilion from the outside and the weather was wonderful even if it was a bit windy. If we had found a place with empty seats in the sun we would have had our lunch there but they were all occupied.