Categories
Diverse/Various

1000 and one night themed dinner

Vi var bjudna på Tusen och en natt-middag hos våra holländska vänner här i Northwood. De (Hester) hade dekorerat deras matrum med tyger och lyktor och man fick verkligen en känsla av mellanöstern när man gick in.

Maten var från mellanöstern och vi började med Mezze som bestod av ostbollar, baba ganoush, rostade mandlar, hummus och osyrat bröd, sen fick vi lammgryta med quinoasallad och mango och couscous, egyptisk dessert med filodeg, grädde, russin och nötter. Allt var fantastiskt gott men efter detta så var det knappt att man orkade dricka kaffet. Vi hade en supertrevlig kväll tillsammans med ytterligare 4 par.

Hester och Maarten bor bara nedanför backen här så vi hade nära hem, fast det hade behövts en längre sträcka för att försöka bli av med lite av allt det vi ätit.

English

We got an invitation for a themed dinner party “Thousand and one night” at our Dutch friends here in Northwood. They (Hester) had decorated their dining room with fabric and lamps and you really got the feeling that you entered the Middle East.

The food was also middle east food and we started with mezze that was: soft cheeseballs, baba ganoush, roasted almonds, hummus and flatbread, then we got patty of salmon, couscous, spinach, juicy stew of lamb served with a quinoasalad with mango and couscous and ended with an Egyptian dessert of phyllo dough, cream, raisins and nuts. Everything was fantastic but afterwards one could hardly manage the coffee. We had a wonderful evening together with 4 other couples.

Hester and Maarten lives just down the hill from us so we didn’t have to walk long to get home even if we would have liked to walk some of the food off.

1000_1_night