Categories
Diverse/Various

Biggles

Lyckades delta på ytterligare en lunch med lunchklubben, har inte kunnat delta på alla då de legat på tisdagar när jag har haft engelska. Jag ville gärna hänga med på denna då jag tyckte att bara namnet på restaurangen lät lite coolt – Biggles. Den ligger dessutom på ett mindre flygfält inte så långt ifrån oss.

Det är ett litet ställe och det är mest flygare som använder den och vill man ha bord får man boka minst 1 månad innan. Maten var god, kanske inte den bästa jag ätit men jag tog fisk och det kan ju ibland inte bli så bra.

Att ta sig dit var inte helt enkelt dock, jag slog in adressen på GPSen och körde men när jag var nästan framme så var där en skylt att vägen var stängd. Som laglydig svensk så vände jag och tänkte att det borde gå att köra runt om. Jag körde och körde och vägen blev mindre och mindre och sämre och sämre… Så småningom kom jag in på flygfältet norr ifrån och fick köra runt allt. Jag hade beräknat att vara på plats med ca 10 min tillgodo men nu var jag helt plötsligt 15 minuter sen.

Jag bad om ursäkt och alla undrade om det varit svårt att hitta, jag förklarade och undrade hur de hade kört eftersom vägen var stängd. De tittade på mig och sa att de struntat i det och kört ändå, skylten såg de som en rekommendation… =)

English

I managed to join the lunch club for another lunch, I haven’t been able to attend so many as they often are on Tuesdays when I have English. I really wanted to join as the name of the restaurant sounded cool – Biggles. It’s located on an aerodrome not far from us.

It’s a small place and its mostly pilots using the aerodrome that goes there but if you want to book a table there you need to do it about a month in advance. The food was nice, not the best I’ve had but as I chose fish it can sometimes be less good.

To go there wasn’t the easiest, I put the address in the navigator and almost there I reach a sign saying that the road ahead is closed. As Swedish I turned the car around and tried to enter from the other side. I drove and drove and the road got smaller and smaller and worse and worse… Finally I reached the aerodrome from the north side and had to drive around the whole thing. I had counted on being there 10 minutes early but was suddenly 15 minutes late.

I apologized and everyone asked if I had had problems finding the place, I explained and wondered what road they had been taking as the road my navigator suggested was closed. They look at me and told me they had ignored it and taken that road anyway, they saw the sign as a recommendation… =)