Categories
Diverse/Various

Camden Market, Petticoat Lane Market & Spitafield Market

Eftersom det är påsklov här i England så ställde jag in engelskalektionerna men istället erbjöd jag att vi kunde åka till någon marknad tillsammans. Hade inte räknat med så många då det brukar vara dålig uppslutning på saker som inte är det vanliga.

Jag hade rätt och det kom bara en italienska Laura (den andra fick förhinder i sista minuten) men Mia hängde med och Felicia, Moa och Kajsa likaså på tisdagen. Vi åkte till Camden Market och gick runt där lite och tittade innan vi hittade en plats i solen där vi åt mat från de olika matstånden. Jag och Mia åt Falafel, Laura åt spansk tortilla, Kajsa turkiska grillspett och Felicia och Moa italienska “quesadilla”-liknande pizzor. Tjejerna avslutade sin måltid med att äta holländska pannkakor med nutella och jordgubbar på.

På onsdagen så var det Laura, jag, Sandra (Italien) och Marie (Frankrike) som tog tunnelbanan till Liverpool Street och gick sen till Petticoat Lane som skulle öppna vid 10. Det var väldigt lite där även om klockan redan var halv 11 så vi gick vidare till Spitafield Market istället. Där var det lite mer men ändå inte så mycket som det brukar, vi gick och tittade en stund innan vi gick vidare mot Brick Lane men där var inget alls. Fast vid detta lag var vi hungriga och törstiga så vi smet in på en indisk restaurang för lite Thali.

När vi ätit så gick vi tillbaka till Petticoat Lane Market men det var verkligen inget för mig. Nylonkläder som visserligen såg fina ut tills du kände på dem.

På seneftermiddagen åkte jag, Ulrika, Moa, Felicia och Kajsa till Pinner för att handla lite skoluniformskläder till tjejerna. Och efter middagen åkte jag och Peter till IKEA för att handla nya bestick.

Vi köpte ju Jamie Olivers bestick för någon vecka sedan men efter ett par gånger i diskmaskinen (de skulle tåla diskmaskin) började de rosta och den rostfria beläggningen började släppa på framförallt knivarna. Det var ju bara att skicka tillbaka dem och eftersom de inte hade några fler så var vi utan bestick. Jag tog fram plastbestick men insåg efter ett tag att det inte funkar, speciellt inte om vi ska ha gäster hela nästa vecka…

English

As it is spring break here in UK I cancelled the English lessons at the base and instead invited everyone to join me to different markets. I didn’t count on very many as it’s outside the normal activity.

I was right and there was only one Italian lady Laura (the other Italian had to cancel late) but Mia, Felicia, Moa and Kajsa joined on Tuesday. We went to Camden market and looked at the market for some time before we found a spot in the sun to sit and have lunch from the different food stalls. I had falafel, but there was Italian, Spanish, Turkish, American, British, Dutch – you name it.

On Wednesday I, Laura, Sandra (Italy) and Marie (France) went to Liverpool Street and then walked to Petticoat lane which should be open by then but wasn’t really when it was 10:30 so we continued to Spitafield Market instead. There it was better but not as much as normally, we looked for a while before we walked over to Brick Lane but that wasn’t open. By this time we were all hungry so we went to an Indian restaurant to have some Thali.

When we were done eating and talking we went back to Petticoat Lane but it was not for me. Some nice looking clothes but in nylon/polyester only.

In late afternoon I took Ulrika, Moa, Kajsa and Felicia to the school uniform store to get some clothes. And after dinner Peter and I went to IKEA to get new cutlery.

We bought some Jamie Oliver cutlery some weeks ago and after a few times in the dishwasher (they could be put in the dishwasher) they started to corrode and breaking, especially the knives. We could only send them back and as they didn’t have any more we were out of cutlery. I brought out some plastic ones but as next week with guest is coming up we knew we had to solve the problem and have some real cutlery.