Categories
Diverse/Various

Couples Dining with Midsummer theme

Peter och jag är ju med i en middagsklubb som träffas 3-4 gånger på ett år. Nytt ställe, människor och teman varje gång – ett himla trevligt upplägg.

Denna gång var det vi som var värdar och jag hade valt att temat svensk midsommar. Eftersom gästerna ska ha med sig förrätt eller efterrätt så gav jag fria händer.

Ett av paren hade med sig älgkorv och älgost som han köpt när han var på tjänsteresa i Sverige, han jobbar för Skanska här i London. Ett annat par hade med sig en västerbottenostpaj, hon hade googlat fram att det var något som var vanligt på midsommar. Osten hade hon köpt i vår lokala affär här i Northwood vilket var bra information till när jag behöver västerbottenost. Det tredje paret hade med sig äppelpaj med jordgubbsgrädde. Det hade hon googlat fram och det var kul eftersom varken Peter eller jag kände till det. Det är säkert något man har lokalt någonstans och det var riktigt gott.

Vi hade en trevlig kväll även om gästerna undrade var midsommarstången var. Det regnade ute så inte kunde vi sitta ute heller och de var tacksamma att jag inte följde svensk tradition och satt ute oavsett väder och temperatur.

English

Peter and I are in a dining group who meets 3-4 times a year. New place, people and theme every time – a very nice setup.

This time we were the host and I have chosen Swedish Midsummer as a theme. As the guests are suppose to bring in a dish I gave them full scope.

One of the couples brought smoked elk sausage and elk cheese that he bought when he was in Sweden for a business trip, he works for Skanska here in London. Another couple brought a Västerbotten cheese pie, she had found online that it was common for midsummer in Sweden. The cheese she bought in our local grocery store which was good to know if I ever need Västerbotten cheese. The third couple brought apple pie with whipped strawberry cream. She had googled it and it was interesting as neither Peter nor I had heard about it before. Surely something local from an area we haven’t been to and it was really nice.

We had a nice evening even if the guests wondered where the midsummer pole were. It was raining and we couldn’t sit outside and they appreciated we didn’t force them to follow the Swedish tradition and sit outside regardless of weather and temperature.