Categories
Diverse/Various

Christopher Wren guided tour

Idag var jag tillsammans med NAWC på en guidad tur för att titta på de kyrkor i centrala London som Christopher Wren ritat och byggt. Han är mest känd för St. Paul’s Cathedral men han har varit inblandad i många fler.

Trots att de alla har samma arkitekt så var det mycket olika varandra, några hade redan varit kyrkor och bara rustats upp andra var byggda från grunden. Centrala London har väldigt många kyrkor men många av dem används i väldigt liten utsträckning nuförtiden. Det beror både på att färre går i kyrkan men framförallt på att det inte bor så många i centrala London längre, även om det fortfarande bor mycket folk där. I just detta område är det väldigt mycket kontorsbyggnader och de som jobbar där bor antagligen inte i närheten och tillhör inte kyrkornas församling.

Vi hade sån tur att i en av kyrkorna skulle det vara konsert senare under dagen och de höll på att öva. Tyvärr skulle vi ju vidare och hann inte stanna så länge där.

English

Today I went with the NAWC on a guided tour to look at Christopher Wren churches in central London. He is most famous for the St. Paul’s Cathedral but have been involved in many more churches.

Even if he has designed and built the churches they are very different from each other, some was churches and had been restored by him and some was built new. Central London have many churches but many of them are not used as much as in the past. It’s because fewer people go to church nowadays but mainly because there aren’t so many people living in central London anymore, well there are still a lot of people living there. But in this area there is a lot of office buildings and those working there lives probably somewhere else and doesn’t belong to the congregation of these churches.

We were lucky to get the possibility to listen to some singers in one of the churches as they were going to have a concert later in the afternoon. We couldn’t stay and listen for very long as we had to go on to the next one.

IMG_3715 IMG_3720 IMG_3731 IMG_3736