Categories
Diverse/Various

Warwick Castle and a quick stop in Oxford

Peter och jag hade bestämt att vi skulle åka till Warwick Castle eftersom Peter hade fått gratisbiljetter via The Times. Tyvärr fick jag feber igår men vi bestämde att åka iväg och ta det lugnt under dagen. Det tar sin lilla stund att köra dit, ca 1,5 timme om trafiken inte ställer till det, så jag kunde ju vila hela vägen dit.

Där Warwick Castle ligger idag byggdes det 914 en fästning mot danskarna men 1068 byggde William Erövrare en träborg på samma höjd. Denna blev sen under Henrik II ombyggd till ett stenslott. Sen har det under tiden som gått byggts till och om beroende på ägarna och vad tiden/krigen har gjort med det. Det är många familjer som ägt det genom åren men den familjen som ägde det i 374 år, Greville familjen, sålde det 1978 till Tussauds Group.

Familjen Greville som ägde det i många år var en riktig partyfamilj och många av de stora stjärnorna under 60 & 70 talet har festat där.

Idag är det en turistattraktion med många aktiviteter. Jag och Peter valde att hänga på en guidad tur som berättade historian om slottet och guiden var mycket duktig och rolig. Hade man haft barn med sig (mindre än våra) fanns det flera aktiviteter för dem också. Det fanns en rovfågelshow där men eftersom jag var helt slut efter att ha gått runt, upp och ner för trappor kände vi att lunch på stan var en bättre idé. Själva staden var ganska så stängd eftersom vi var där en söndag men det verkade som om det var slottet som är den stora attraktionen. Vet att det finns ett universitet där också som har bra rykte.

När vi ätit lunch åkte vi inom Oxford på vägen hem. Jag har ju varit i Oxford en gång tillsammans med Mia och Ann (som bor där) så lite kunde jag visa men det var bara en kort visit där. Peter fick se delar av universitetet när vi gick en långrunda genom stan, Oxford är ju precis som Lund en universitetsstad där byggnaderna ligger över hela stan.

English

Peter and I had decided to go to Warwick Castle as Peter had got free tickets from The Times. Unfortunately, I got a fever yesterday evening but we decided to go anyway and just take it slowly. It takes about 1,5 hours to drive there if there is no traffic and I rested all the way there.

Where Warwick Castle is situated today a burh was built in 914 against the Danes but in 1068 William the Conqueror built a motte-and-bailey castle on the same spot. This was then changed into a stone castle during the reign of Henry II. Since then it has been added to and changed according to time, owners and wars have done to it. Many family has owned the castle over the years but the Greville family who owned it for 374 years sold it in 1978 to the Tussauds Group.

The Greville family was a real party family and so the last owner invited many stars during the 60s and 70s to come and party there.

Today it’s a tourist attraction with many activities. I and Peter chose to take a guided tour about the history of the castle and the guide was both funny and knew a lot. If you bring kids with you (younger than ours) there were a lot of activities for them. There were also a Flight of the Eagles show but as I wasn’t feeling very well and was exhausted from walking up and down stairs we felt that lunch in town was a better alternative for us. There wasn’t very much open in the town as it was Sunday but we got the impression that the castle is the main attraction in this town. I know there is a university so there must be more.

After lunch and driving home we went to Oxford. I have been in Oxford once before together with Mia and Ann (who lives there) so I could show some of it but it was a very short visit. Peter got to see parts of the university as we took a long walk through town, Oxford is like Lund (where we grew up) where the university is all over the town.

IMG_3668
Warwick Castle

IMG_3673Warwick Castle

IMG_3692Peter in Oxford