Categories
Diverse/Various

NFL @ Wembley

När vi bodde i San Diego var vi och såg amerikansk fotboll och gillade det. Peter har sedan dess följt hemmalaget Chargers och hade velat åka till London för att titta när de spelade här, men han ville inte betala priset som det kostade för biljetterna och sen boende osv ovanpå det.

Nu bor vi här och passar givetvis på att gå och se NFL på Wembley när vi kan få tag i biljetter som inte kostar tusenlappar stycket. Idag såg vi Jacksonville Jaguars vs Buffalo Bills mötas och det var riktigt kul, kändes nästan som att vara tillbaka i USA och det var mååångaaa amerikaner i publiken. NFL åker ju till Europa och spelar några av sina matcher för att göra reklam för sporten och förhoppningsvis få spelare i andra länder också. Jaguars som var hemmalag var också de som vann.

Wembley Stadium har kapacitet för 90000 åskådare och idag var det 85000 som var här och tittade, det känns inte trångt eller mycket folk fast det tog lite tid att ta sig ut idag. Vi hade tänkt gå och äta efteråt och eftersom vi då behövde ta oss runt till andra sidan arenan så tog det tid. Det var fler än vi som tänkt så och eftersom vi inte var först så gav vi upp och åkte hemåt och gick av på Northwood Hills och åt på den libanesiska restaurangen istället.

English

When we lived in San Diego we went to watch some football (the american type) and liked it. Peter have since then followed the home team Chargers and wanted to go to London a few years ago when they came to play here. But he wasn’t willing to pay the price for the tickets and then hotel and air tickets on top of that.

Now we live here and takes the opportunity to go and watch a NFL game at Wembley when we can get tickets that doesn’t cost a couple of hundred pounds each. Today we watched Jackson Jaguars vs Buffalo Bills and it was just like being back in the states going to a Chargers game. NFL goes on a tour in Europe to promote the sport in the hope to get teams in Europe too. The Jaguars were the home team and they also won.

Wembley Stadium has 90,000 seats and today there were 85,000 watching and a lot of them Americans, it’s not crowded and you don’t have the feeling of to many people but today it took some time to get out of there. We had planned to go and grab a bite to eat afterwards but then we needed to go to the other side of the arena and that took so long that there were queues outside every restaurant. We decided to go back home and got off at Northwood Hills and had dinner at the Lebanese restaurant there.

NFL