Categories
Diverse/Various

Halloween

Nu har det varit Halloween och även om det inte är något som firas här är det precis som hemma vissa som gör det. Felicia hade en Halloween fest för sina kompisar på fredagen och Peter och jag blev ombedda att inte vara hemma men eftersom många av kompisarna inte får gå bort om det inte finns en vuxen ansvarig så fick Emelie ställa upp och vara den vuxna.

Det skulle dekoreras och sminkas och när Peter och jag kom hem var de mitt uppe i en skräckfilm. Jag hade handlat hem en hel del godis så att det skulle dels räcka till festen men även om det kom någon och ringde på. Dagen man “trick & treat” är ju alltid den 31 oktober men ingen kom, inte så många barn på vår gata och det är ju väldigt mörkt när man går hit upp så jag antar att det är en av anledningarna. Vi hade godis till många barn!!!

På lördagen var jag och Peter bjudna på Halloween fest hos amerikansk/brittiska vänner Melissa och Malcolm, Peter hade dock redan annat inbokat så jag åkte själv. Som svensk så kom jag på det klockslaget som stod på inbjudan, det innebar att jag var först och värdparet och deras övernattningsgäster var inte klara. Vi hade en trevlig kväll och många hade lagt ner mycket tid på sina kläder och smink.

English

Now we have celebrated Halloween even if that is not a British holiday it is as in Sweden that some people do celebrate it. Felicia had a Halloween party for her friends and Peter and I was asked not to be home but there are some friends who are not allowed to come if there aren’t any parents present and Emelie had to step in to be the grown up.

They decorated and put on make up and when Peter and I came home they were all watching a horror movie. I had bought a lot of candy to cover the party and also if anyone came to the door. The trick and treat day is always October 31 but no one came, we don’t have so many kids on our street and it is very dark walking up our street so I guess that might be one reason. We had candy for many kids!

Saturday Peter and I was invited for a Halloween party by our American/British friends Melissa and Malcolm, Peter was already busy elsewhere so I went alone. As Swedish I arrived on time but that was too early and the host and hostess and their far away guests were not ready. We had a really nice evening and many had put a lot of effort into their clothes and make up.