Categories
Diverse/Various

Lucia @ Swedish Church

Varje år bjuder försvarsavdelningen på ambassaden in försvarsattachéer och andra viktiga kontakter på Lucia firande i svenska kyrkan här i London. Det är ett mycket uppskattat event och de som varit tidigare vill gärna komma tillbaka då de tycker att det är så fint och stämningsfullt. I år var även Peter värd för detta då han numera även jobbar på ambassaden och det var inte så svårt eftersom en av tjejerna på ambassaden hade fixat allt. En tjej som jag tydligen träffat tidigare men då i Kenya, det är ju ett och annat år sedan, men tyvärr minns jag inte henne eftersom hon är mycket yngre än mig och gick bara ett år på skolan.

40 barn från svenska skolan kom och lussade för oss och sen bjöds det på köttbullar, prinskorvar och snittar. Ja svensk glögg blev det också och vin och vatten till de som ville ha det.

English

Every year the defence department at the embassy invites defence attachés and other important contacts for Lucia at the Swedish Church here in London. It is a very cherished event and they who have been before loves coming back as they love it. This year Peter was one of the hosts as he works at the embassy as well nowadays and it wasn’t very hard as one of the girls at the embassy had done everything. A woman I apparently have met before in Kenya, but that is some years ago, sadly I don’t remember her as she is so much younger than me and only attended the Swedish school for a year.

40 children from the Swedish School London came and did Lucia and sang for us and afterwards meatballs, special sausages and canapés were served. Of course there was also Swedish mulled wine and water or wine for those who wanted that.