Categories
Diverse/Various

New Year and visitors

Nu har vi 2016 men jag har inte hunnit uppdatera innan. Som vanligt skulle vi fira nyår med familjen Arlehall som landade den 29 december på Luton. Med sig hade de Felicias kompis Cajsa men det visste inte Felicia, alla hade hållt det hemligt för att överraska henne. Det uppskattades stort även om hon efteråt kopplade ihop lite saker som skett innan.

Förra gången familjen Arlehall var här gjorde vi lite sightseeing men denna gången ville Jessica att de skulle se lite mer så att barnen faktiskt sett London mer än Oxford Street och Willow End, alla barn tyckte visserligen att det hade räckt. Vi fick sett mycket dessa dagar: Hyde Park, Harrods, Southwark Cathedral, Tower Bridge, Tower of London, Buckingham Palace, Monument, The Globe, St Paul’s Cathedral, HMS Belfast, Big Ben, Houses of Parliament, Trafalgar Square, Piccadilly Circus, Downing Street, London Eye, Borough Market och allt där emellan.

Nyår firade vi i år med att faktiskt äta mat i rimlig tid, förra året gick ju ugnen sönder mitt under matlagningen, och Jessica och Peter var de som stod för maten. Rättvist eftersom det var jag och Pelle förra året. Charlie var också här och de var smarta att säga till honom att fixa förrätten, efterrätten skulle Felicia gjort på morgonen men eftersom vi skulle iväg och tonårstjejer tar tid på sig att bli färdiga fixade jag det snabbt. När vi ätit och druckit gott gick vi upp på höjden för att se fyrverkerier, vi såg alla från Northwood till London Eye. Fast de inne från stan var inte särskilt tydliga. Efteråt gick vi till Charlie och drack kaffe innan vi promenerade hem igen.

Nyårsdag fick barnen faktiskt ledigt, de fick själva bestämma över sin tid och 3 av dem lämnade inte huset medan 2 gick till Pinner för att upptäcka att Shaketastic var stängt. De fick fikat på Starbucks istället. Vi vuxna åkte till The Royal Standard of England och hade nog tänkt ta något att äta där men de flesta borden var bokade så det fick bli lite dricka innan vi körde till Harefield och The Old Orchard för en bit mat.

Förutom all sightseeing blev det även Afternoon Tea, shopping och Madame Tussauds. Jag var där sist när jag var 15 och det är ju några år sedan, men nu passade vi på att gå både jag och Felicia. Det var kul att ha gjort men väldigt mycket folk så det gällde att vara lite småfräck för att kunna ta en bild med en “kändis”. Felicia och Cajsa sprang mellan dockorna och jag bakefter för att fotografera, lyckades få med Emma också i alla fall en gång.

Trots att vi var 9 personer i en vecka fungerade allt och de enda som möjligen tyckte att det var jobbigt ibland var nog vi vuxna när tonåringarna (speciellt 3 tjejer) skulle bli klara i tid…

English

It’s now 2016 but I haven’t had time to update before. As usual we celebrated new year’s eve with the Arlehall family who flew in to Luton on the 29th December. They brought Felicia’s best friend Cajsa with them which Felicia wasn’t aware of as we had kept it a secret. It was much appreciated even if she afterwards put a few things together that she’d noticed before but not understood.

Last time the Arlehall’s was here we did some sightseeing but this time Jessica wanted the kids to do more sightseeing than just Oxford Street and Willow End, which the kids thought was enough. We saw a lot during these days: Hyde Park, Harrods, Southwark Cathedral, Tower Bridge, Tower of London, Buckingham Palace, Monument, The Globe, St Paul’s Cathedral, HMS Belfast, Big Ben, Houses of Parliament, Trafalgar Square, Piccadilly Circus, Downing Street, London Eye, Borough Market and everything in between.

New Year we celebrated this time by having dinner at a normal hour, last NYE my oven broke during cooking, and Jessica and Peter was in charge. Fair as it was Pelle and me last time. Charlie was here as well and Peter made him bring the starters, the dessert Felicia was supposed to do but I ended up doing it otherwise we wouldn’t be able to leave the house as it takes teenage girls forever to get ready. When we were done eating and drinking it was time for fireworks and we walk to view point nearby to see all the fireworks, we saw fireworks in Pinner, Wembley and even from London Eye. Even if the ones from central London were very small from where we were standing. Afterwards we had coffee at Charlies house.

New Year’s Day the kids had time off and was in charge of their own time, 2 took a walk to get ice crème and 3 never even left the house. Peter, I, Pelle and Jessica went to The Royal Standard of England and was going to have late lunch there, but we weren’t alone thinking like that. We had late lunch at The Old Orchard in Harefield instead.

Not only did we do a lot of sightseeing but we also had Afternoon Tea, shopping and Madame Tussauds. I was at Mme Tussauds last time when I was 15 (not that long ago) and now both Felicia and I went there as the others had tickets. It was nice to have done but with a lot of people you had to be cheeky to get pictures with you and the “celebrities”. Felicia and Cajsa took pictures with almost everyone, or I did take the pics.

Even if we were 9 people for a week it worked well and I think it was only us adults that sometimes found it a bit hard when we were waiting for the teenagers (especially 3 girls) to get ready in time.