Categories
Diverse/Various

Bloody Awful London walk

Idag var jag iväg på en guidad tur igen inne i London. Denna gång fick vi höra om mördare, avrättningar och gravplundrare. London har en ganska blodig historia eftersom de haft en del kungar som älskat att visa upp sina avrättningar av mördare och förrädare.

Det var riktigt kallt och trots att vi både hade halsduk och vantar frös vi, kanske var det alla spöken som gjorde att det var extra kallt idag. Det är så roligt att höra om hur det var förr även om kanske inte alla historier egentligen är så trevliga. Det var ju tradition att halshugga folk och sen visa upp huvudet för åskådarna – i avskräckande syfte.

Efteråt träffade jag Sissi på The Dickens Inn för en mysig lunch, hon var på visit i London.

English

Today I went for another guided tour in London. This time we heard about murderers, executions and grave robbers. London has quite a bloody history as some of their kings loved to show off their beheadings and executions of murderers and traitors.

It was really cold and even if we wore gloves and scarves we were cold, maybe it was all the ghosts making it colder. It’s so interesting to listen to how things worked before even if some of the stories are not so nice. It was tradition to behead people and then show the head to the crowd – to make sure they behaved.

Afterwards I went to The Dickens Inn to have lunch with Sissi who was back for a visit.