Categories
Diverse/Various

Kensington Palace

Idag så åkte jag, Ulrika, Mary och Colleen till Kensington Palace. En del av palatset är privat och kan inte besökas, det var här Prinsessan Diana bodde efter sin skilsmässa och idag bor båda sönerna i varsin del av palatset. Prinsessan Dianas boende sägs stå oanvänt.

Muséet är väldigt fint och speciellt tyckte jag om utställningen om Drottning Victoria och Prins Albert, det sägs att hon gifte sig med honom av kärlek. Även om hon tvingades in i äktenskap pga. att hon som drottning var tvungen att bo med sin mamma så länge hon inte var gift. Hela utställningen andas av kärleken mellan dem och de fick många barn tillsammans. Victoria och Albert var gifta i 21, Albert dog av redan när han var 42 år gammal av tyfus och Victoria levde ytterligare 40 år.

Men det är fler kungligheter som bott där och ett par timmar går snabbt när man ska titta på allt. Det trevliga är att det överallt står folk som jobbar där och frågar man dem något så svarar de gladeligen och vissa hade till och med lite svårt att sluta prata.

English

Today I, Ulrika, Mary and Colleen went to Kensington Palace. Part of the palace is still private and cannot be visited, this is where Princess Diana lived and today both Prince William and Prince Harry lives there. The part where Princess Diana lived is said to be unused.

The museum is very nice and I especially liked the exhibition about Queen Victoria and Prince Albert, it is believed that she married him out of love. Even if she was forced by the convention to marry to be able to move out from her mother’s house. The whole exhibition breathes of their love and they had many children that later married in to royal houses all over Europe. Victoria and Albert was married for 21 years, Albert died at the age of 42 and Victoria lived for another 40 years.

But there are more royalties that have lived at Kensington Palace and a couple of hours passes quickly when you want to look at all. Everywhere there is people standing who works there and they are more than happy to answer any question and some of them didn’t stop talking.

IMG_4611

IMG_4605

IMG_4606

IMG_4607

IMG_4608

IMG_4609

 

IMG_4598

IMG_4599

IMG_4600

IMG_4601

IMG_4602

IMG_4603

IMG_4604