Categories
Diverse/Various

Cambridge

Genom Peters jobb har jag lärt känna Madde som just nu bor i Cambridge, hennes man är också militär och har jobbat på en annan bas som ligger norr om Cambridge. Vi hade länge sagt att vi skulle träffas och nu blev äntligen jag och Ulrika färdiga att åka för att se Cambridge.

Vi tog tåget dit för att slippa sitta i bilköer och fick en härlig resa dit som inte tog allt för lång tid. Madde visade oss stan, vi fikade, åt lunch, drack lite vin och fick se Cambridge genom att bli stakade på Cam. Dagen avslutades med födelsedagsfika hemma hos Madde och Rob eftersom Rob fyllde år. Sen var det dags för Ulrika och mig att ta tåget tillbaka till London och Northwood. Cambridge är en väldigt fin stad och väldigt mycket universitetsstad, men mindre än Oxford och därför mysigare.

English

Through Peter’s work I got to know Madde who lives in Cambridge, her husband is also military and stationed at a base north of Cambridge. We had for some time said we should meet and now, finally, Ulrika and I got to go to Cambridge.

We took the train there to avoid traffic and had a nice trip there. Madde showed us the town, we “fikade”, had lunch, drank some wine and saw Cambridge from Cam where we did punting. The day ended at their house with some birthday celebration as Rob had his birthday. After this Ulrika and I returned to London and Northwood by train. Cambridge is a very nice town and very much a university town, smaller than Oxford and cosier.
img_4833

img_4841

img_4843

img_4845

img_4847