Categories
Diverse/Various

Nikolai Astrup @ Dulwich Gallery

Jag och två väninnor valde att ta oss till andra sidan stan för att se en utställning med Nikolai Astrup, en norsk målare som levde 1880–1928. Han målade mest landskap som visade mystik och stämning från den lokala miljön i Norge.

Galleriet som visade hans tavlor ligger i Dulwich som är söder om centrala London. För att ta oss dit så fick vi ta tunnelbanan till Brixton som är närmaste tunnelbanestationen. När vi klev av där så såg vi ett berg med blommor vid en vägg. Vi gick givetvis för att titta vad det var och då såg vi en stor muralmålning av David Bowie, han föddes i Brixton.

Det var en härlig dag och även om jag inte kände till Nikolai Astrup innan gillade jag hans tavlor.

English

Me and two friends chose to go to the other side of London to see an exhibition with Nikolai Astrup, a Norwegian painter, living 1880-1928. He painted mostly landscapes that showed the landscape that surrounded him.

The gallery exhibiting his paintings is in Dulwich, south of London. To be able to go there we took the tube to Brixton which is the nearest tube station. When getting out of the tube station we saw a mountain of flowers along a wall. We walked over to see what it was and then we saw that the wall had a mural of David Bowie, he was born in Brixton.

It was a wonderful day and even if I didn’t know about Nikolai Astrup before I really liked his paintings.


Picture from my friend Cindy


Picture from internet