Categories
Diverse/Various

Indonesian lunch @ Hester’s

Ända sen jag besökte Nederländerna i slutet på 80-talet tycker jag om indonesisk mat. Nu tycker jag visserligen om den mesta maten men det som antagligen gjort att jag tycker om denna lite extra är för att det är inte så lätt att få indonesisk mat överallt. Det som jag minns att jag tyckte om var ristaffel – många olika rätter, lite som buffé fast allt stod på vårt bord.

När vi flyttade hit lärde jag känna en kvinna från Nederländerna och nämnde att jag tyckte så mycket om indonesisk mat. Bara några månader senare så blev jag och flera andra bjudna till henne på indonesisk mat, vi satt ute och hon hade lagat mat i flera dagar (tror jag).

Idag var det dags igen, indonesisk mat men inte samma som förra gången. Alltså det är så vansinnigt gott så man kan knappt sluta äta. Tyvärr kan jag inte berätta vad jag åt för jag kan inte uttala namnen eftersom de är på holländska. Att det finns så mycket indonesisk mat i Nederländerna är för att Indonesien tidigare var en koloni till dem, de tog med sig rätterna till Europa men det är även så att det finns många med indonesiskt ursprung bor i Nederländerna.

Vi åt och åt och åt lite till samtidigt som vi pratade och pratade. Lunchen tog 3 timmar och vi hade härliga timmar tillsammans.

English

Since I visited the Netherlands in the end of the 80’s I really like Indonesian food. Well, I do like most food but I guess that one reason I like this is because you can’t get it everywhere. I remember the rijstaffel – a lot of different dishes, like a buffet but everything was at our table.

When we moved here I got to know a Dutch lady and mentioned that I like Indonesian food. Just a few months later I and other ladies invited to an Indonesian lunch at her house, we sat outside and I think she had cooked for several days.

Today it was time again, Indonesian food but not the same dishes as last time. It is so very good one can hardly stop eating. I can’t tell what we had as I can’t pronounce the names as they are in Dutch. No wonder there are so much Indonesian food in The Netherlands as it is a formerly colony. They brought the dishes and the people to The Netherlands.

We ate and ate and ate some more while we talked and talked. The lunch took 3 hours and we had a wonderful time.

IndonesianLunch_1 IndonesianLunch_2